Пловдивският бизнесмен Стоян Анастасов - Джимито Орфея е доведен под конвой от Гърция, научиTrafficNews.bg. След като в продължение на повече от половин година той се кри от правосъдието и бе открит от Интерпол в Кавала, бизнесменът се опита да омилостиви гръцките власти и да лежи присъдата си там.  В крайна сметка обаче той е екстрадиран и днес е пристигнал в Софийския затвор. Утре или вдруги ден ще бъде доведен в пловдивския затвор, където ще излежи тригодишната си присъда. Бизнесменът води дълга битка в съда с държавното обвинение за неплатени данъци и измамени купувачи на жилища, сред които и ВИП персони като фолкзвездата Ивана и Мисис България Паолина Петракиева. Джимито е и първият строителен бос, осъден да лежи в затвора. Това е най-тежката присъда на български предприемач, произнасяна досега.

43-годишният бизнесмен, в качество на управител на „Айлин строй“ ЕООД, бе признат за виновен в това, че е избегнал плащането на ДДС в размер на 500 000 лева. Това е ставало с издаване на фактури с невярно съдържание от счетоводителите му. Визира се фактура, издадена от „Метод“ ООД-София по доставка на стойност 2,5 милиона лева с данъчна основа 3 милиона и ДДС 500 000 лева.

След като присъдата му бе потвърдена обаче, Джимито мистериозно изчезна от България и последва светлия пример на братя Галеви и Брендо. В началото стана ясно , че е в гръцка клиника, където се лекува от хипертония. След това бе обявен за международно издирване с Европейска заповед. 

По данни на TrafficNews.bg Анастасов е бил предаден от българи на гръцките власти. 

Междувременно обаче в Пловдив срещу него се водят още няколко дела. Другото дело за измама от страна на Орфея, което тече в пловдивския районен съд, е за продажба на два апартамента „на зелено“ в ипотекиран имот. 

Бизнесмени, собственик на кораб, богати изселници и кореняци кърджалийци с парцели в центъра на града преследват скандалния строителен предприемач. От три години измамените чакат ключовете за магазини и апартаменти в центъра на града, до областната дирекция на полицията и „Белия кораб". Клиентите на Джими Орфея в Кърджали са платили за имотите, но строителят нито може да предаде за ползване сградата, нито пък може да връща пари.

Срещу Анастасов е повдигнато и обвинение, че като длъжностно лице е подържал заблуда у клиентите си, като само на двама от тях нанася щети в размер на 95 947 лева с цел лична облага. 

TrafficNews.bg