Д-р Иван Димитров е невинен за убийството на Георги Джевизов - Плъха. Това е решението на Окръжен съд - Пловдив, след като изслуша доказателствата по делото и пледоариите на всички страни. Съдът прие, че се касае за деяние, извършено при неизбежна отбрана, без да се превишават пределите й. По другото обвинение обаче лекарят бе признат за виновен и осъден на 2 години условно, с 3 години изпитателен срок за незаконно притежаване на оръжие.  

Съдът с председател Весела Евстатиева отказа да уважи частните искове на роднините на Джевизов. За сметка на д-р Димитров са само разноските по делото. 

След като чу решението на съда, майката на Плъха - Златка се нахвърли с обиди срещу съда. "Ще ви махна всички! Ако беше вашето дете!" попита тя. Тя започна да кълне наред целия съдебен състав и едва се размина с арест от съдебната охрана в залата. 

"Абсолютен прецедент. За 40- годишната си практика в съда, за първи път ставам свидетел на оправдателна присъда на класическо убийство", заяви адвокатът на близките на Джевизов- Красимир Елдъров.

Д-р Димитров и адвокатът му Георги Кутрянски заявиха, че ще говорят едва след произнасянето на последната инстанция. 

Присъдата може да бъде обжалвана. Прокуратурата и адв. Елдъров заявиха, че ще обжалват. 

Последната дума на Доктора: Всичко стана много бързо, защитавах живота си! СъжалявамАдв. Кутрянски поиска да бъде оправдан, тъй като според него лекарят се е отбранявал