Съдът поряза финансовите мераци на семейството на Плъха и любовницата му. В заседанието те предявиха граждански искове за 150 хиляди лева на човек. След съвещание обаче председателят на състава отхвърли молбите им.

Веднага след обявяване на решението на магистратите, Надежда Стоева, адвокатът й и придружителката й, напуснаха демонстративно залата. Сълзите в очите на жената на Плъха веднага секнаха, а минути преди това тя плачеше наистово и пледираше за доживотен затвор спрямо д-р Иван Димитров.

„Искам доживотен затвор. Бяха заключена вкъщи и чак на сутринта разбрах какво е станало. Не съм му давала наркотици, той не взимаше”, заяви Стоева в кулоарите на съда.

Стоева бе завела както за себе си иск за неимуществени вреди, така и за детето си, което било от Джевизов. Оказа се обаче, че момченцето не е било признато от Плъха, а в предоставения акт за раждане фигурира име на баща, различно от Жоро Джевизов. Адвокат Дениз Хюсеин , представляващ Стоева, поиска да се направи ДНК тест, за да се докаже, че малкият Али е син на убития. Това предизвика вълна от оспорвания от прокуратурата и защитниците на д-р Димитров. В следствие на протестите, адвокат Хюсеин оттегли иска за обезщетение на детето и остави само този на клиентката му от 150 хиляди лева. 

Заседанието бе отложено с два часа, а причината бе искане от страна на адвокат Красимир Елдъров, да се донесе в съда брадва, с която според юриста медикът е гонил Джевизов.

Следобед делото продължава с пледоариите на защита и прокуратура, а след това се очаква и решението на Окръжен съд. Заради самопризнанията си, д-р Димитров ще се ползва от законовата привилегия за намаляване на присъдата с 1/3.

Д-р Димитров призна вина, още днес може да получи присъдаЖената, с която Джевизов живеел на семейни начала, предяви граждански иск в размер на 300 хиляди лева