43-минутен филм представи успехите и преживяванията на Тотев през двата му мандата

Бившият градоначалник представи отчета си по нестандартен и емоционален начин

Район „Централен“, Пловдив
21.11.2019 19:30 2256 8
43-минутен филм представи успехите и преживяванията на Тотев през двата му мандата

 

С 43-минутен филм бившият кмет на Пловдив Иван Тотев представи отчета си след своите два мандата като кмет. Лентата събра не само статистически данни за развитието на града, но и спомени от по-важните събития, коментари на пловдивчани и емоционални признания на екскмета за преживяванията му като управленец. Прожекцията и последвалият коктейл се проведоха в обновената галерия "2019". В главни герои на филма се превърнаха биншите заместници на Тотев, които коментираха постиженията на мандата в поверените им ресори. 


В препълнената зала Тотев поздрави бившия си колега д-р Чомаков, както и Тодор Петков, от когото е поел поста областен управител. "Да си кмет на Пловдив е нещо много лично и много малко хора имат удоволствието да го изпитат. Важно е как влизаш в Общината, но още по-важно е как излизаш. В този филм малко ще се похвалим и ще бъдем позитивни за отминалите два мандата", сподели Тотев преди началото на прожекцията. 

Той посочи, че много от постигнатите неща тепърва трябва да се надграждат от следващите управляващи и посочи себе си и Иван Чомаков като пример за подобна приемственост. "Нека да не забравяме, че Главната улица на Пловдив бе именно негов проект", сподели Тотев.

Сред големите постижения на мандата, представени в отчета, бяха обновяването на квартал "Капана", ремонтът на галерии и музеи, археологическите проучвания финансирани от общината, обновяване на детски градини и училища и обособяване на зелени пространства. Основни акценти бяха постиженията в областта на аутсорсинг индустрията.

"Положихме много усилия да убедим големи компании да стъпят в Пловдив. Помня как давахме пресконференции, на които трябваше да обясним какво значи IT и аутсорсинг", признава Тотев във филма. 

Специално място в прожекцията имаше откриващото събитие на "Пловдив - Европейска столица на културата" на 12-и януари. В лентата бяха побрани дори кадри от избирането на града за културен център през септември 2014-а. Пред камерата бившият градоначалник не скри емоциите, които са го съпътствали през изминалите два мандата. "Когато си на тази позиция трябва да знаеш, че повечето хора не те харесват заради поста ти, а не заради теб самия. Обучавал съм се 4 години в административен план, за да знам, че мога да се справя като кмет, а в личен - цял живот", споделя Тотев във филма.

В лентата той разказва и за страстта си към моторите и към музиката и как хобитата му са го тласнали към нови идеи за развитието на Пловдив. Той коментира ниската култура на шофьорите и споделя, че трябва да бъдат създадени полигони за обучение на младите шофьори и места за нощно каране, кояето обаче не се случи по време на управлението му. 

Специално място във филма имат пловдивчани и туристи, които споделят положителни впечатления от развитието на града.

Филмът бе аплодиран бурно от присъстващите в залата.  Събитието бе уважено от Менда Стоянова, настоящия кмет Здравко Димитров, районните кметове, бившите заместници на Иван Тотев, както и бившият градоначалник д-р Иван Чомаков.

 
 
Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
8 Коментара
Сортирай по
коментар

член на ГЕРБ 07:55, 22.11.2019

Крадлив боклук,вече е милионер на гърба на Пловдивчани,а вместо в затвора филми прави.

Oтговора0
коментар

не безизвестен 10:15, 22.11.2019

Е, драги пловдивчани сега разбрахте ли какво ни сее случи!!! най големите крадливци Чомака, Тотю, Менда и други подобни се събраха да почетат великите успехи на Тотев!!! Пловдивчани проспахте този велик момент!! Или трябвашее да му благодарите и да сее събереете за благодарност или трябваше да има "малък" протест в тяхна чест!!! Но както винаги в този замръзнал град нищо не се случва остава саме плача лед това!!! Ревете, ревете скоро и това няма да можете да правите щото ще сте окончателно безгласни!!!!!!!

Oтговора1
коментар

драги..колко да са драги

Ми то само селяци , ахмаци и помаци останаха тук...нормалните и кадърни хора на Пловдив отдавна емигрираха

коментар

Ракодов 11:50, 22.11.2019

А така прегърни го още и през кръста новият кмет нали сте дружки,моделът мамин продължава ,затвориха устата и на кака здравка с този пост,колко му трябва на човек да е щастлив.

Oтговора0
коментар

мастити управленци, всичкото на заем, с клизми и после... 12:11, 22.11.2019

мамния, белия кардинал - анестезиолога и новата калинка - зику ...все преуспели, заможни хора, не некви свестни

Oтговора0
коментар

Минка от централна гара 14:10, 22.11.2019

Очакваме и петте серии от по 50 минути на минисериала за кражбите , схемите и корупцията в общината. Естествено в главната роля ще бъде отново той.

Oтговора0
коментар

Фани 18:03, 22.11.2019

Боклук! Дано зико е различен , ти си Боклук, както и цялата ти фамилия! Идва видьов ден и за вас!

Oтговора0
коментар

ОТНОВО ДВОЙКА 20:09, 21.11.2019

Трагик, глупаци. Ако триете коментарите на малцината, които все още ви четат, ще останете с единствения ви читател - неграмотния ви редактор. Не бих отделил време за коментар на сервилния ви репортаж, защото няма смисъл - както и от вас, жалки ТрагикНюз...ОТНОВО ДВОЙКА! Дано, преди да изтриете и това, да го прочете още някой, който да се отврати от продажната ви пошла медийка.

Oтговора1
коментар

по двойки и по тройки - все ченгелопитеци

дреме им на куките трагик, те сега се целят в софия , с онези гешево-бацевите куки да се сдушат, че после да не ги " притесняват" за каквото и да било...ченгело-куманизената мафия нема да умре у нас...венсеремос ,да живей пролетарята и сички куки по света

коментар

Митко 20:12, 21.11.2019

Много са и объркал...Толкова, че не мой са усети...Убаву, че са махна.

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина