С 43-минутен филм бившият кмет на Пловдив Иван Тотев представи отчета си след своите два мандата като кмет. Лентата събра не само статистически данни за развитието на града, но и спомени от по-важните събития, коментари на пловдивчани и емоционални признания на екскмета за преживяванията му като управленец. Прожекцията и последвалият коктейл се проведоха в обновената галерия "2019". В главни герои на филма се превърнаха биншите заместници на Тотев, които коментираха постиженията на мандата в поверените им ресори. 


В препълнената зала Тотев поздрави бившия си колега д-р Чомаков, както и Тодор Петков, от когото е поел поста областен управител. "Да си кмет на Пловдив е нещо много лично и много малко хора имат удоволствието да го изпитат. Важно е как влизаш в Общината, но още по-важно е как излизаш. В този филм малко ще се похвалим и ще бъдем позитивни за отминалите два мандата", сподели Тотев преди началото на прожекцията. 

Той посочи, че много от постигнатите неща тепърва трябва да се надграждат от следващите управляващи и посочи себе си и Иван Чомаков като пример за подобна приемственост. "Нека да не забравяме, че Главната улица на Пловдив бе именно негов проект", сподели Тотев.

Сред големите постижения на мандата, представени в отчета, бяха обновяването на квартал "Капана", ремонтът на галерии и музеи, археологическите проучвания финансирани от общината, обновяване на детски градини и училища и обособяване на зелени пространства. Основни акценти бяха постиженията в областта на аутсорсинг индустрията.

"Положихме много усилия да убедим големи компании да стъпят в Пловдив. Помня как давахме пресконференции, на които трябваше да обясним какво значи IT и аутсорсинг", признава Тотев във филма. 

Специално място в прожекцията имаше откриващото събитие на "Пловдив - Европейска столица на културата" на 12-и януари. В лентата бяха побрани дори кадри от избирането на града за културен център през септември 2014-а. 



Пред камерата бившият градоначалник не скри емоциите, които са го съпътствали през изминалите два мандата. "Когато си на тази позиция трябва да знаеш, че повечето хора не те харесват заради поста ти, а не заради теб самия. Обучавал съм се 4 години в административен план, за да знам, че мога да се справя като кмет, а в личен - цял живот", споделя Тотев във филма.

В лентата той разказва и за страстта си към моторите и към музиката и как хобитата му са го тласнали към нови идеи за развитието на Пловдив. Той коментира ниската култура на шофьорите и споделя, че трябва да бъдат създадени полигони за обучение на младите шофьори и места за нощно каране, кояето обаче не се случи по време на управлението му. 

Специално място във филма имат пловдивчани и туристи, които споделят положителни впечатления от развитието на града.

Филмът бе аплодиран бурно от присъстващите в залата.  Събитието бе уважено от Менда Стоянова, настоящия кмет Здравко Димитров, районните кметове, бившите заместници на Иван Тотев, както и бившият градоначалник д-р Иван Чомаков.