Днес след терористична атака 12 души загинаха,а още 10 са ранени. Причината стана карикатура свързана с "Ислямска държава".

От TrafficNews.bg сме съпричастни с трагедията на колегите от френското списание "Шарли ебдо" и считаме, че този акт на насилие не трябва да остане без отзвук! Ние ще почетем паметта на всички 12 загинали като поставим по-долу показаната картина във фейсбук профилите си в знак на съпричастност. Призоваваме вие също да се присъедините като смените профилните си снимки или споделите картинката.


Нека припомним какво точно се случи днес:

В Париж този обед мъже с черни маски и автомати калашников нахлуват в редакцията на сатиричното списание "Шарли Ебдо". От редакцията на списанието се чува стрелба, а няколко минути по-късно маскираните мъже излизат с викове "Аллах е Велик!" и "Пророкът беше отмъстен!" при бягството си стрелят по ранен полицай, по-късно прегазват и пешеходец.

Според френски експерти по контратероризъм терористите са познавали отлично оръжията, с които боравят, и методично са разстреляли десетима души. По непотвърдени данни, те дори са викали по имена жертвите си, преди да ги убият.

Сред убитите е главният редактор на изданието Стефан Шарбоние, както и легендата в карикатурите Жорж Волински на 80 години. Разстреляни безжалостно са още 76-годишният Жан Кабю и другият знаков илюстратор – Бернар Верлак.

Загиват 10 журналисти и карикатуристи,както и двама полицаи. Ранени са 9 души, а състоянието на 4-ма е критично. След трагедията в Париж е обявена максимална степен на тревога, а френският президентът обяви това за "Терористична атака с изключително варварство!" 

До момента никой не е поел отговорност за случилото се!

TrafficNews.bg