Завърналият се в Регионалната Дирекция на горите – Сливен след две уволнения горски надзирател Ален Шакиров и колегата му Илия Иков  снощи са спечелили поредната битка срещу водят всекидневна битка с дървената мафия. От фейсбука му става ясно, че горските са спрели с оръжие камион камаз, натоварен с незаконно изсечени трупи. 

Ето какво пише той:

Здравейте колеги,приятели и съмишленици !Снощи задържахме лица,както и Камаз с трупи за бичене в Мюсюлмански район,където явно още не са разбрали,че тройната коалиция е паднала и те нямат думата. Наложи се да се употребява оръжие както и да искаме съдействие от полиция.

Не искам да се настройвате срещу хора от друг етнос,защото аз и единия колега горски сме от тоя етнос,но това не ни попречи да си свършим работата или да им клекнем.Там тези райони, просто една партия ги държи в зависимост и ги кара самото население да го е страх да гласува срещу дадена партия.Гледайте утре по новините за снощния екшън ,както и за един зам. Директор как се е разпоредил, как подчинения му горски да бяга от там където се намира и как ще дойде друг да маркира дървесината и да му пусне превозен билет.

Забравих да добавя,че другия Камаз ни БЕ ИЗБЯГАЛ,НО ДО 02 ЧАСА АЗ И КОЛЕГИТЕ ГО НАМЕРИХМЕ КЪДЕ БЕ СТОВАРИЛ И ДРУГИТЕ НЕЗАКОННИ ТРУПИ,СЪЩО ЗАДЪРЖАХМЕ И ТЯХ. Да беше страшно,но които го е страх от мечки не ходи в гората. ОБЩАТА КУБАТУРА НА ТРУПИТЕ ЗА БИЧЕНЕ БЕ 22,67 КУБИКА,ВСИЧКО Е ЗАДЪРЖАНО И Е ДАДЕНО НА ПОЛИЦИЯ И ТАМ ВЕЧЕ ИМАТ ДУМАТА,ПОЛИЦИЯ,ПРОКУРАТУРА И НЕЗАВИСИМИЯ СЪД. Само се моля да не изкарат колегата ми виновен,че е изкарал оръжието и е произвел предупредителни изстрели във въздуха поради две причини:Първата е за да задържи веществени доказателства,защото първия Камаз избяга.Втората причина е ,че водача след като му дадоха команда да бяга с камаза,тръгна да минава през колегата. А  този които дойде да ни сплашва бе роднина на ОБЛАСТНИЯ НА ДПС. 

 Това е поредният удар, който Шакиров и Иков , нанасят срещу бракониерите в района. Вижте отчета им за годината:

До момента сме задържали около 1600 кубика дървесина,30 превозни средства от които 6-7 са мощни джипове с които се извършиха бракониерски лов, 4 карабини, две от които са с оптика за нощно виждане, около 300 килограма дивечово месо, три сърни, два муфлона, един елен, две прасета , три километра мрежи,5 лодки, 200 килограма риба, раци. 5-пет незаконни строежа, 5-коня и каруци, над 100 акта, от които на 20-броя горски и 5 броя ДИРЕКТОРИ, БИВШИ И НАСТОЯЩИ, НЯКОИ ОТ ТЯХ ОСВОБОДЕНИ ВЕЧЕ ОТ СИСТЕМАТА, ОКОЛО 10 МОТОРНИ ТРИОНА,ЕДНА НЕЗАКОННА КАРАБИНА, УРЕД ЗА НОЩНО ВИЖДАНЕ, ЗАДЪРЖАНИ И ДВЕ ЛИЦА ЗА ПОДКУП И Т.Н. Това го правим срещу заплащане от 450 лева, но се гордея, че и срещу това символично заплащане не са ни уплашили и не са ни купили, което ни прави още по смели, защото имаме чест и където се появим изпитват ужас, че ние сме проверяващите. Това правихме и при предните две управления на БСП,ДПС И АТАКА, но бяхме уволнявани защото такива ефективни и с чест не им трябват,а и ромите им бяха избиратели. Ние им пречехме и при едните не могат да им вземат парите, а другите недоволни и ги плашиха с техните гласове, които по избори срещу двадесет лева или 3,4 кебапчета им ги даваха. Дано сегашните имат силата и достойнството да не клекнат пред господата от ДПС и БСП.

Тревожното в разказа на Шакиров и Иков е това, че нерядко нарушенията идват заради бездействиетото на горски надзиратели. На 6-тима горски и 3-ма началникк участъци са съставени актове. Заради нередовен контрол се сече или без позволително, или немаркирана дървесина. Установени са и четири незаконни строежа в парк "Сини камъни".

Опитът на Шакиров и Иков да въведат ред обаче не се харесва на горската мафия. Срещу им биват отправени заплахи – директно лице в лице, или чрез други хора. Да внимават, защото живеем в България...

TrafficNews.bg