Съдът освободи от ареста шофьора- Милан Дивеков, помел възрастен мъж на осветена пешеходна пътека в Пловдив.

24 годишният Милан Дивеков остава под домашен арест, след като магистратите прецениха, че исканията на държавното обвинение са не основателни. Според съда Дивеков не е обществено опасен , въпреки многократните му нарушения на закона за движение по пътищата. В момента 24-годишният шофьор е с отнета книжка, което допринася за решението на съда.

Според магистратите Дивеков няма да се укрие, тъй като е съдействал на разследването. младежа сам е признал, че се е движил с превишена скорост, но не с описаните в доклада 100 километра, а с 60-70. 

Това разказа пред репортер на TrafficNews.bg и адвоката на Дивеков. Той бе удовлетворен от решението на съда, смятайки че обвиненията са били преувеличени.

Прокурорът Тодор Павлов каза, че обвинението няма да протестира решението на съда, въпреки, че не бе доволен от наложената мярка. Мотивът му е, че шофьорската книжка на Дивеков е отнета и той не може да извърши друго престъпление..

Припомням, че прокуратура поиска по-рано днес Милан Дивеков да бъде оставен постоянно в ареста. Срещу него е повдигнато обвинение за нарушаване на правилата за движение и причиняване на смърт по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие на пешеходна пътека.

Още за деянието на Милан Дивеков може да видите ТУК

TrafficNews.bg