Прозрачно и честно управление, достъпност до администрацията и възстановяване на доверието в местната власт, съгласуване на всички важни решения с професионалните гилдии са част от мотивите на Здравко Димитров да се кандидатира за кмет на Пловдив. Той пряко заяви, че в момента тези неща липсват в управлението на Иван Тотев.

„Двамата с кмета Тотев е имало много възможности да си говорим, но той не е искал, така че, сега няма какво да си кажа с него”,заяви Димитров.

Той упрекна градоначалника, че е напълнил администрацията с партийни назначения за сметка на експерти. Нещо, което той никога не си е позволявал нито в район „Западен”, нито в Областна администрация.

Зико каза още, че това решение е добре обмислено и не е плод на негова емоция. Той няма никакви намерения на напуска ГЕРБ, тъй като по думите му партията е добър и успешен политически проект, но има известни проблеми. Той ще продължи да бъде народен представител от партията на Бойко Борисов, а ако го изключат от партията, той ще остане като независим депутат.

 Самият лидер на ГЕРБ знаел за кандидатурата на Димитров.

Начело на инициативният комитет за издигането на Димитров застава известният български тенор Ивайло Михайлов, в него влизат още: пловдивският художник Васил Стоев, хирургът д-р Ангел Енчев, голям български шахматист Любен Попов, студентът от Аграрен университет в Пловдив Атанас Миланов, майка на 2 деца и представител на малкия пловдивски бизнес  Айлин Еминова, майка на 2 деца и упражняваща проектантската професия на свободна практика  Марийка Петрова.

Ако процедурата по регистрацията на гражданския комитет отпадне, Зико заяви, че е готов да използва регистрацията на политическа партия, но не назова името й. До момента той не е водил преговори с нито една партия, и каза, че няма той да търси подкрепа от други политически сили, но е готов да приема такава ако му предложат.

Димитров ще се яви на изборите с пълна листа и 6 кандидат-кметове по райони.

ОЩЕ НОВИНИ - ТУК

TrafficNews.bg