Няколко овце преминаха лежерно през бул. „Княгиня Мария-Луиза“ в близост от бензиностанция OMV, сигнализира наш читател. Ром от близката махала е решил да закара животните си на паша и то през един от най-натоварените булеварди в града .

„За малко една кола да ги отнесе заедно с пастира им. Не може свободно да се разхождат селскостопански животни през булевардите в града ни“, коментира възмутеният ни читател

 Според наредба за отглеждане на  селскостопански животни забранено е  развъждането им в града с изключение на крайните квартали като "Прослав", "Коматево", "Остромила", "Беломорски", "Гаганица", "Шекер махала","Столипиново" и "Арман махала". Все пак и там има ограничения - 1 крава, 1 кон, 2 прасета, 3 овце или кози и до 50 гълъба на домакинство.

Глобите за тези, които не спазват правилата, са  от 100 до 2000 лева за физически лица, а за юридически и до 20 000 лева.

С просто око се вижда, че скотовъдът е нарушил общинските наредби, тъй като овцете са двойно повече от това, което му позволява закона.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg