Обичайна практика в България е да чакаме един проблем да ескалира, за да му обърнем внимание, а междувременно си затваряме очите и само цъкаме възмутително. На пръв поглед Гребаната база в Пловдив е в добро състояние, поддържа се и е приятно място за разходка. В толкова добро състояние е, че дори имаме амбиция да строим втори канал.

Малко в страни обаче от осветената част е въженият мост над река Дермендере. Участъкът, където се намира съоръжението напомня снимачна площадка на филм на ужасите. За търсачите на силни усещания е нужно само да преминат през моста, за да станат част от хоръра. Съоръжението не е ремонтирано от години, липсват цели летви, пирони стърчат от всякъде а парапетите са покрити с ръжда. Въпреки това много пловдивачани избират мястото за разходка. Десетки майки с колички, деца и възрастни хора преминават през моста всеки ден.

В случая мостът е поредния пример за съществуваща реална опасност, която пренебрегваме и която институциите не забелязват. Въпрос на време е някой да падне или цялата конструкция да рухне. Надяваме се този път от общината да реагират навреме и да се вземат мерки, преди някой да пострада.

ОЩЕ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg