Златка Димитрова посети домовете на десетки възрастни хора в пловдивското село Царимир. Черната Златка се включи в кампанията на Трафик СОТ и Български червен кръст „ SOS! Час внимание!”  и стопли сърцата на много самотни хора.  Тя разговаря  с тях и изслуша мъката им. Една от посетените жени е Бона Русева, която е на 82 години. Съпругът и е починал преди десет години и тя от тогава живее сама. Трудно ходи и почти не излиза от дома си. Хляб и носят съседки, а компания и прави единствено телевизора.

„Липсват ми хора, понякога искам просто с някой да си поговоря”, споделя възрастната  жена. Тя се развълнува от срещата със Злати и доброволците и сподели, че отдавна не е виждала толкова много хора в дома си.

„Нужна е само една блага дума и те се усмихват. Само малко внимание, един разговор и правиш денят им по-хубав. Повечето хора, които посетихме днес са самотни и трудно подвижни. Близките им са далече  и няма кой да се грижи за тях. Трябва по-често да се сещаме и да обръщаме внимание на възрастните хора”, коментира Злати пред репортер на TrafficNews.bg.

Заедно с плеймейтката в кампанията се включиха и трикратната шампионка по таекуон-до Мирела Чилингирова и републиканската шампионка по борба Кристина Велева, която дойде заедно със сетра си Елена.

Кампанията „SOS! Час внимание!” помогна на над 1500 възрастни хора в Пловдивско само за половин година. Стотици доброволци се включиха в инициативата  и отделиха един час от времето си, за да зарадват възрастните хора. Включиха се и десетки известни личности, сред които лекоатлетката Ива Пранджева, актрисата Ивана Папазова, певицата Ивана и доктор Енчев.

ВИЖТЕ КАК известните помагат на самотните ВИДЕО

Фенове на Локо Пд се включиха в кампанията “SOS! Час внимание!” ВИДЕО

Кметът на „Централен“ се включва в "SOS! Час внимание!"-кампанията на Трафик СОТ и БЧК!

ТrafficNews.bg