Големият студ, отрицателните температури и очакваните утре до минус 15 градуса накараха служители на "Градини и паркове" да преопаковат всички палми в Пловдив, предаде репортер на TrafficNews.bg Тъй като ниските температури ще се задържат поне до края на седмицата, палмите са застрашени от измръзване.
Топлолюбивите дървета до католическата църква "Св. Лудвиг" и тези на Римския стадион са доста капризни и е добре да се презастраховаме, коментираха служителите, които днес „завиваха„ палмите.

В Пловдив повече няма да се садят палми заради неодобрението на част от жителите на града. Това съобщи директорът на общинското предприятие "Градини и паркове" Стоян Алексиев. Вместо екзотичните дървета, подходящи повече за градове със средиземноморски климат, ще се садят рози, явори, чинари, дъбове, брези, кестени и липи.
Преди няколко години общината реши да облагороди някои райони на града с палми. Същата "оригинална" идея имаше и бившият варненски кмет Кирил Йорданов, а проверка установи, че поддръжката на дърветата е изключително неизгодна, коментира Алексиев.

TrafficNews.bg