Социалната мрежа фейсбук пусна нова опция от този момент - "предаване на живо". Презентацията се прави в този час от мажоритарния собственик на компанията Марк Зукърбърг и се излъчва директно чрез новата платформа, предаде репортер на TNS.bg 

"Не живо" е като да имаш тв камера в джоба си. Някой с телефон сега има силата да излъчва на някой друг в света. Когато си взаимодействате така, вие се чувствате свързани в по-личен начин. Това е голяма промяна в начина, по който комуникираме и тя ще създаде нови възможности за хората да бъдат заедно", заяви в социалната мрежа Зукърбърг.

В момента той отговаря на  въпроси за новия продукт. 

Новата опция вече е тествана от подбрана група от знаменитости и значими потребители през последните няколко месеца. Живото излъчване чрез мобилни телефони се превърна в една от големите технологични тенденции през годината.

Първоначално новата услуга на Фейсбук ще бъде достъпна единствено за малък процент потребители в САЩ, които използват смартфонът на Apple – iPhone. От социалната мрежа заявиха, че „с течение на времето компанията планира да включи всички потребители”, без да конкретизират точен план.

Компанията казва още, че „Live" ще ви позволи да покажете на близките си какво виждате в реално време, независимо дали посещавате ново място, готвите любимото си ястие или просто искате да споделите малко мисли с тях”.

Видеопотокът ще показва броят наблюдатели в реално време, имената на „приятелите” ви, които също гледат, както и коментари на случващото се. Завършеният видеоклип ще се запазва на „стените” на потребителите, докато те не решат да го изтрият.

TNS.bg