Ако обичате турската кухня и ви потичат лигите щом чуете за гюзлеме, прочетете следващата рецепта и бързо запретнете ръкави в кухнята. Уикенда е пред вас и какво по-хубаво от това да изненадате семейството или приятелите с нещо вкусно на масата?

Съставки:
мая
250 мл вода
390 г брашно
1/4 супена лъжица сол
1 супена лъжица масло
2 супени лъжици кисело мляко

За пълнежа:

400 г спанак
200 г фета сирене
100 г кашкавал
1 лук
чили
чесън на прах

Приготвяне:

Сложете маята в малко хладка вода. Добавете брашното, солта, олиото, киселото мляко и разбъркайте, за да се получи гладко тесто.

Оставете тестото да втаса. Докато чакате тестото да се удвои, подгответе пълнежа. Приготвяме пълнежа, като кипнем спанака за кратко, прецеждаме го добре и го нарязваме на ситно. Добавете натрошено сирене фета, настърган кашкавал, ситно нарязан лук, малко смлян лют червен пипер, малко чесън на прах и разбъркайте всичко заедно.

След това омесете тестото с малко брашно, след което го разделете на 6 равни части.

Разточете топките колкото можете, сложете пълнежа в средата, след което сгънете, за да получите стикери или правоъгълно тесто. Налейте малко олио в средата на загрят тиган, след това изпържете кифлите в продължение на 4 минути от едната страна, а след това от другата. Сервирайте горещо.

Гледайте следното видео за по-подробни инструкции: