Необходими продукти:
- шоколад - 100 или 150 г млечен или черен
- течна сметана - 100 г
- течен шоколад - 100 г
- пудра захар - 2 с. л.
- какао - 20 г
- портокалова есенция
- нар - зрънца
- златни перлички
Шоколадът се разтопява на водна баня.
Листенца от рози се измиват и подсушават внимателно. Долната страна на листенцата се намазват плътно с шоколад. Оставят се на студено, за да стегне шоколадът и след това се премахва зеленото листо.
Течната сметана, заедно с пудрата захар, се разбива добре. Към нея се прибавят течният шоколад и какаото. Разбива до хомогенност. Ароматизира се с есенцията.
Кремът се поставя в пош със звездовиден накрайник. Във всяко листенце се шприцова от сметановия крем и се украсяват празнични шоколадови миниатюри с перлички и зрънца нар.
Източник: Gotvach.bg
Още от категорията
Дневен хороскоп за 24 ноември: Скорпион - бъдете по-сдържани, Овен - отпуснете се