Необходими продукти:

  • шоколад - 100 или 150 г млечен или черен
  • течна сметана - 100 г
  • течен шоколад - 100 г
  • пудра захар - 2 с. л.
  • какао - 20 г
  • портокалова есенция
  • нар - зрънца
  • златни перлички

Шоколадът се разтопява на водна баня.

Листенца от рози се измиват и подсушават внимателно. Долната страна на листенцата се намазват плътно с шоколад. Оставят се на студено, за да стегне шоколадът и след това се премахва зеленото листо.

Течната сметана, заедно с пудрата захар, се разбива добре. Към нея се прибавят течният шоколад и какаото. Разбива до хомогенност. Ароматизира се с есенцията.

Кремът се поставя в пош със звездовиден накрайник. Във всяко листенце се шприцова от сметановия крем и се украсяват празнични шоколадови миниатюри с перлички и зрънца нар.

Източник: Gotvach.bg