Певицата Ивана ще се включи за втори път в кампанията „SOS! Час внимание!”, която ще се проведе тази събота в Пловдив. Преди началото на кампанията от 10 часа пред централата на БЧК-Пловдив на ул. „Кракра” №6, певицата на народа ще предаде символично щафетата на д-р Енчев, който е следващата известна личност, която ще участва в кампанията на БЧК и Трафик сот през януари. Припомняме, че първата известна личност, която сама пожела да участва в кампанията бе лекоатлетката Ива Пранджева.

След като посети селата Борец и Главатар миналата седмица и измери кръвното налягане и кръвната захар на десетки възрастните хора и разговаря със самотни пенсионери, Ивана не скри вълнението си. Тя сподели колко отрезвяващо й е подействала кампанията и колко впечатлена е от доброволците, които взимат участие.
„По принцип се казва, че младото поколение е разхайтено, но има много добри деца. Без да ги караш, те стават сутринта в 8, за да свършат нещо добро”, коментира певицата.

В съботната кампания, която се провежда за първи път на територията на Пловдив, ще се включат още фенове на Локомотив-Пловдив. Крайните ултраси на черно-белите ще опровергаят клишето, че ги интересува само боя по мачовете. Сред най-запалените от каузата фенове е и един от тарторите на „смърфовете” – Тихомир Ганев. Те ще отделят един час от деня си, за да помогнат на възрастните хора – това са хора, които са трудно подвижни и самотни и имат нужда само от малко внимание.
Ще участват още деца от спортен клуб по борба „Тракиец”, а за втори път със самотните пенсионери ще се срещнат и учениците от спортното училище „Васил Левски” в Пловдив.

Всеки, който желае да отдели един час и от своето време, за да помогне и изслуша един възрастен и самотен човек е добре дошъл. Кампанията ще стартира от 10 часа в събота - 13 декември. Мястото на срещата е сградата на Българския Червен Кръст на улица "Кракра"№6.

Още за кампанията, може да откриете във фейсбук страницата на кампанията - https://www.facebook.com/soschasvnimanie?fref=ts

TrafficNews.bg

Вижте тук ВИДЕО от участието на Ивана в кампаниите досега: