Ден преди финала на “Под прикритие” в “Още от деня” гостуваха програмният директор на БНТ1 Севда Шишманова и продуцентът на сериала Димитър Митовски.

“Под прикритие” трябваше да бъде три сезона, когато спечели конкурсната сесия на БНТ, разказа Севда Шишманова.

“В края на втори сезон започнаха международните продажби, започна това изключително влюбване на аудиторията в героите, развитието на самата история занимаваше хората толкова много, че ние развивахме характери и герои, които предварително в проекта ги нямаше и трябваше да бъдат убити. Успехът на сериала ни накара да го продължим”, коментира програмният директор на БНТ1.

Когато е в апогея един проект, той би трябвало да бъде прекратен.

“В крайна сметка винаги сме мислили така, че в този сезон историята да свърши”, каза Димитър Митовски.

Пети сезон е с най-високия рейтинг от всички сезони на “Под прикритие”, без последния епизод, съобщи Севда Шишманова. Поради големия интерес на спонсори и рекламодатели има половин милион възвращаемост.

Утре вечер в НДК ще има добър подобаващ финал. Цялата гала е замислена като един поклон пред труда на тези хора, които тези 5 сезона създаваха “Под прикритие” – за актьорите, сценаристите и режисьорите, но и за всички, които са зад кадър. “Утре зрителите ще видят тази визия, която заслужава този най-модерен, най-признат като стандарт у нас сериал, и да влязат в света на “Под прикритие”, обеща Севда Шишманова.

Първият сезон на сериала стартира на 17 април 2011 г., “Под прикритие” се показва в 186 територии.

“Единствената опасност с този филм е да направим огромна реклама на България”, категоричен беше Димитър Митовски.

TrafficNews.bg