В разгара на лятото мисълта за море, плаж, студени коктейли и много време за себе си, е все по-честа, а нетърпението за отпуска все по-голямо.

Какво по-хубаво от това да заровиш крака в горещия пясък, а вълни да обливат горещи тела. Сега да отскочим за един уикенд до плажа е почти толкова естествено, колкото да се уговорим с компанията за купон.

Днес плажът е на малко повече от 300 километра от Пловдив и София, което означава, че за по малко от 4 часа шофиране, може да потопите крака в хладното море. А какво по-хубаво от курортите на съседна Гърция, които са магнит за нашенците.

Да, в Гърция лятото е топло, почти без валежи, съвсем приятно за бягство от ежедневието! Непрекъснато откриваме нови и нови места, които стават популярни и примамливи за морски приключения!

Представете си – морски пейзаж, средиземноморска растителност, разлюляна от лек бриз, освежаваща напитка и вълшебни мигове под слънцето…

Гърция е голяма и изисква време, за да я обходим, дори и на думи, но нека се опитаме сега да Ви загатнем за едно местенце там!

Ставрос – малко и китно курортно селище, в близост до Аспровалта, Неа Врасна, Олимпиада и други подобни малки курорти. Избрали сме Ставрос, защото ни допада най-много, защото предлага пясъчен плаж, красиви камъчета, сламени чадъри, но и свободни зони, заведения на плажа и… спокойствие.

Ставрос съчетава всичко, което е необходимо за приятна морска почивка. Градът се намира на 350 километра от Пловдив и София. Най-прекият път за столичани е през КПП – то през Гоце Делчев, а за пловдивчани през Маказа.

Ставрос е малък курорт в Гърция, разположен в североизточната част на полуостров Халкидики, на почти равни разстояния между Кавала и Солун. Населението на курорта е около 3500 души. 

Курортното градче  е възникнал като малко рибарско селце по времето на Османската власт над района. След края на Първата световна война в селото се заселват множество гръцки бежанци от Мала Азия, което увеличава населението му близо 3 пъти.

Курортчето е разположено в подножието на хълм, на който се намира старата част на Ставрос, където може да видите църквата от XIX в. „Св. Димитър“. От хълма се открива чудесен изглед към залива Стримонико, където се намират курортите Аспровалта и Неа Врасна.

Подобно на споменатите курорти и Ставрос разполага с голяма дълга и пясъчна плажна ивица, която се простира най-вече на север от курорта. На юг от Ставрос също има разположени няколко плажа, но те са по-малки и по-тесни. Покрай северния плаж има и крайбрежна алея изпълнена с множество заведения и магазини.