Пътнотранспортните произшествия са сред десетте водещи причини за смърт в световния регистър и са основната причина за чутовни трагедии сред младите хора на възраст 15-29 години. В допълнение към трагичното въздействие върху човешкия живот, пътнотранспортните действия оказват значително влияние върху световната икономика. Според едно проучване, пътнотранспортните произшествия ще струват на световната икономика 1,8 трилиона щатски долара през периода 2015 -2030 г.

Каква роля имат планетите ще попита някой. Хората все повече и повече си въобразяваме, че освен нас нищо не е над нас. Нима!? Скъпи мои, ние не сме сами, подвластни сме на Вселената и Твореца! Всяко нещо си има причина, а самата причина си има първо причина.

Според астрологията са важни изгряващият знак-асцендент, разположението на планетите и позицията на Луната. За инциденти проверяваме 4 -ти , 8 -ми, 12 -ти дом в хороскопа си. Например 4-ти дом означава края на нещо, превозни средства, а също така означава смърт при катастрофи.  8-ми дом означава дълготрайност - дълготрайни болести, скръб, ала също така означава и злополуки.  Последният,12-ти дом означава загуби, болници, легло и означава злополуки, разбира се.

Както споменах по-горе асцендентът, Слънцето, Луната също играят важна роля при определянето дали роденият е предразположен към неблагоприятни инциденти. 6 -ти дом е един от зловредните домове, който също „предвещава“ злополуки.

Изгряващият знак по време на раждане играе основна роля. Хората, родени в асцендент Овен, са най-податлив към злополуки, отколкото представителите с изгряващ знак Дева.  Представителите, родени в Овен, имат достъп до мощна енергия, която не могат да контролират. Овенът е импулсивен, бърз и агресивен.

Родените с асцендент Риби, също са предразположени към инциденти, тъй като не могат вземат решения бързо поради слабото си рефлексно действие. Докато представителите, родени във Везни, са добре балансирани и следователно обикновено не са склонни към инциденти.

Знаците, които са най-податливи на злополуки, всъщност са променливите знаци - това са Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Управляваните от Юпитер знаци Стрелец и Риби обикновено показват небрежни инциденти, а управляваните от Меркурий знаци Близнаци и Дева са склонни към болести на нервно вегетативната система, към депресивни състояния също.  Накратко, представителите, родени с асценденти във фиксираните знаци (Телец, Лъв, Водолей), са по-малко склонни към инциденти. Те не обичат промените, експериментите и следователно това е една от причините да се съхранят по време на войната по пътищата.

Планетите Марс и Сатурн са свързани със злополуките. Марс е символ на нараняването. Марс в ретроград предполага внезапни събития в живота. Така че представлява  опасност от внезапни инциденти в живота.

Сатурн е отговорен за злополуките, причинени от желязо или машини. Марс е отговорен за произшествията, възникнали поради пожар или експлозия/експлозивен материал. Сатурн също е отговорен за произшествията, настъпили поради животни. Луната е отговорна за авариите, случили се по вода, проливни дъждове, наводнения и всичко свързано с водните бури.

Планетата Меркурий управлява транспорта в нашата непосредствена среда, включително велосипеди, скутери, коли и прочие. За всеки непосредствен транспортен инцидент ние гледаме към Меркурий, Близнаци или 3-ти дом. За пътуване на дълги разстояния гледаме към Стрелец, Юпитер или 9-ти дом.

Позицията на Уран, Нептун и Плутон също се смята за жизненоважна, когато става въпрос за инциденти. Уран планетата на хирургията и внезапните инциденти. Обикновено произшествията са „странни“ или от необичайно естество. Уран в първи дом изглежда привлича злополуки. Нептун показва инциденти с удавяне. Плутон показва жестоки инциденти. В астрологията Марс/Сатурн е комбинация от приключила енергия, а Плутон/Асцендент е символ на опасни ситуации.

Позволете ми да ви обърна внимание на следното, всички сме хора, а това означава, че грешим. Ретрограден Нептун освен, че е планетата на мечтите и илюзиите, тази планета подсилва допустимите грешки. Когато Нептун е ретрограден може да преживеете катастрофа или скръбно събитие поради невнимание.

В случай че следите информационния новинарски поток ще забележите, че най-много пътно транспортни произшествия е имало от 28-ми юни до сега, защото Нептун е в ретроградна позиция от 28 юни до 03 декември 2022 година. Така че нека не се винят планетите, а вместо това да бъдем повече концентрирани по пътищата.

Ретрограден Сатурн - отговаря за дисциплината и ако се наруши неговото предупреждение ще настъпи хаос и трагедии по пътищата. Случиха ли се? Да, и ще се случват, ако не се внимава! Сатурн е в ретроград от 4 юни до 23 октомври 2022 година.

Планетата Уран в обърнато движение предупреждава за внезапните промени. Необмислените постъпки по време на ретрограден Уран мога да разклатят фокусирането и да увеличат разсейването. През тази година Уран беше ретрограден през периода от 1 до 18 януари и от 24 август обърна отново движението си чак до 31 декември.

Огненият Марс - „и след себе си водеше Ада. По време на ретроградното си движение води до завишение на риска от физически травми, възникването на конфликти по пътищата. Затова бъдете внимателни и избягвайте възникването на подобни ситуации като невнимание и агресивно поведение по време на кормуване. През 2022 година Марс ще бъде ретрограден от 30 октомври 2022г. до 12 януари 2023г.

Преди да тръгнете на път, препоръчвам да произнесете следната молитва:

„Господи, моля те, дай ми пътнически милости и ме пази от всяко зло по време на моето пътуване. Бди над живота ми и пази душата ми. Бъди с мен от момента, в който изляза от входната врата и докато се върна. И сега, и завинаги. Амин.“ (Псалм 121: 7-8).

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.