Елегантност, грация, зашеметяващи прически, атрактивен декор, дефилета... Не , не е седмицата на модата в Париж, но емоциите тук  едва ли са по-малко. "Киноложка есенна феерия", организирана от Български киноложки клуб в зала "Колодрума" събра най- красивите представители на различните породи кучета, отглеждани в България. 

В продължение на два дни, на двата ринга се качиха над 300 кучета. Програмата включваше специализирани изложби за расови кучета, изложение с най-добрите фирми, предлагащи стоки за домашни любимци, груминг шоу и демонстрации и конкурс за детска рисунка на домашен любимец. 

Най -добро бебе стана японска акита. Медълът за най добро подрастващо бе присъден на средноазиатска, а  най- красиво младо е  самоед. Отличието при ветераните отиде при 10-годишен лабрадор. В категорията на най- малките овчарки победител е коргито на пловдивския адвокат Стефан Левашки и съпругата му Елена - Ринго. Бернската овчарка Лили , която е национален шампион, спечели бест ин шоу в събота. В неделя победителя бе ягдтериерът Ирк. Той стана и големият победител в шоуто. 

Съдията, който е от от ЮАР се появи на награждаването с тениска” Густо, майна Филибето!”, и направи личен подарък за двамата победители - две бутилки южноафриканско вино. 

В галерията можете да разгледате снимки на най- атрактивните участници в шоуто: