Пореден вандалски акт беше извършен срещу Колизеума в Рим - обект от списъка на световното наследство на ЮНЕСКО - и този път отговорност носи български футболист, пишат италианските издания "Рома капитале нюз" и "Кориере адриатико".

Според първото издание нарушителят е българският футболист Благой Георгиев, който играе в руския Рубин (Казан). Второто издание не посочва името на нарушителя, а пише само, че той е на 33 години.

Вчера българинът решил заедно с годеницата си Есмер да посети Колизеума. Когато двамата отишли там, българинът решил да издълбае с монета инициалите си на една от колоните на митичното здание , но бил заловен в момента на нарушението от охраната.

Българският футболист бил задържан от карабинерите, които проверили самоличността му и регистрирали извършеното нарушение. След това той бил освободен. Монетата, с която било извършено нарушението, била конфискувана.
Всъщност Георгиев вероятно е решил все пак да остави някаква следа от присъствието си, тъй като това явно няма как да стане чрез професионалното му развитие. 

TrafficNews.bg