Тримата пострадали от катастрофата днес на пътя Пловдив-Карлово са приети в Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив, съобщиха от здравното заведение.

Шофьорът на автомобила на кмета на Калофер, който е на 20 години, е с опасност за живота. След приема в болницата лекарите са установили, че има черепно-мозъчна травма, фрактура на базата на черепа и мозъчен оток, гръдно-коремна травма, фрактура на едно ребро, частичен пневмоторакс, двустранна контузия на бял дроб, открити фрактури на дясното бедро и дясната предмишница и фрактура на лявото бедро. Предстои му операция по спешност от ортопедичен екип, казаха дежурните специалисти.

Самият Румен Стоянов е без опасност за живота. При него е установена само гръдно-коремна травма и повърхностна рана на главата. В момента лекарите извършват допълнителни изследвания, за да изключат наличието на други травми. За няколко минути той е загубил съзнание, но след това се е съвзел. За всеки случай е преместен в КАИЛ и остава под наблюдение

Мъж, пътувал в друг автомобил, пострадал в същата катастрофа, е с фрактура на лявата предмишница. Той също е вън от опасност за живота, казаха дежурните лекари.

Припомняме, че инцидентът стана около 13 часа на пътя Карлово – Пловдив в района на Долна Махала.
По първоначална информация бус е навлязъл в лентата за насрещно движение и удря челно лекия автомобил, в който е бил калоферският кмет. Той е бил на пътническата седалка, а зад волна бил млад мъж. Пътят Пловдив – Карлово е затворен, а движението се пренасочва през Хисаря и Калояново. В района се образуваха километрични колони от автомобили.

Още СНИМКИ и информация ТУК и ТУК

TrafficNews.bg