Едно интервю за всички читатели на Trafficnews.bg  с езотеричния анализатор Красимир Куртев. Куртев е Doctor Honoris Causa, общественик, езотеричен писател, херменевтик и философ.

 - Бяхте казали,  че периодът 2021 - 2022 година е последният изпит за човечеството да влезе във вибрациите на вселенските закони. Провалихме ли се?

- За жалост за пореден път не си научихме уроците от Съдбата! Поради това сме извън вибрациите на вселенските закони, вместо обединение се разделихме на две, че и повече  противоположности като народ. И да, провалихме се! След като не издържахме и последният изпит, ще влезем в кармичния вселенски затвор за едно десетилетие. 

 - Как ще се движат планетите през 2023 година и какво ни очаква?

- Планетите ще си отмъщават, защото потопяваме Земята с кръв. Широкият набор от конфликти на по-ниско ниво между силите, техните граждански войни и злоупотребите, които много правителства извършват срещу собствените си граждани, също се засилват, въпреки че много от тези конфликти ще продължават под някаква форма за години и дори десетилетия. Светът не върви към мир. Върви се към репресии и война.

 - Кои планети ще влияят най-силно на процесите на земята?

- Определено това са, Юпитер, Сатурн и Марс.

- Юпитер влиза в Овен, може ли да тълкуваме това като възможност за ново начало?

- Юпитер навлиза в Овен на 20 декември 2022 г. и ще завърши мисията си там на 16 май 2023 година. През този период мненията ще се нажежават и ще станем нетърпеливи за действие, което може да разпали пламъците на конфронтация както политически, така и социално. Дава ни  се знак за ново начало, ала от нас ще зависи дали ще бъдем автори на въпросното начало. По време на транзита на Юпитер през Овен сами ще създаваме късмета си. Когато прегърнем силата, която имаме, за да контролираме посоката на живота си, ние бъдем в състояние да отворим възможности, решения, взаимоотношения и богатство, за които сме били слепи преди.

- Престоят на Плутон във Водолей винаги е свързан с големи промени по пътя на цивилизацията – Реформацията, Просвещението. Както и на Сатурн в Риби. Какво вещае сега?

- На 23 март 2023 г. голямата планета Плутон „каца“ във Водолей за първи път от 18 век. Прекарвайки повече от десетилетието във всеки знак, тъмният господар определя трансформациите на голямата картина на епохите. Както Ричард Тарнас обяснява, Плутон управлява „всичко, което е титанично, мощно и масивно“. От 2008г. насам Плутон предизвиква хаос и пробуждане в Козирог, трансформирайки безвъзвратно глобалните властови йерархии. И така планетата Плутон се занимава със събуждането или възстановяването на това, което е било погребано: тайни, наследства, злато или дори атомни арсенали. В края на нашата слънчева система Плутон представлява окончателност и фаталност. Плутон във Водолей през март 2023 г., за първи път от около 248 години - Това е напомняне на миналото. Войната в САЩ (1774-1783 г.), по-късно подпалването на Белият дом. Освен това през такъв транзит милиони починали от уж неизвестна болест.

Транзитът на Сатурн в Риби започва на 7 март 2023. На социално-политическо ниво Сатурн в Риби сигнализира за проблеми за правителството, тъй като засиленият държавен контрол може да доведе до повече недоволство от страна на обществеността. Средната класа и работниците поемат тежестта, а безработицата се увеличава. Сатурн в Риби може да донесе лошо време и провал на реколтата, което може да повлияе на икономиката, хората, добитъка и самата земя, включително обезценяване на цената на имотите. Земята може буквално да се разтресе, увеличавайки потенциала за земетресения. 

- Ще продължат ли турболенциите във финансовия свят? Кои са най-опасните периоди ?

- На първо място ще поставя промените на климата, и това ще се отрази жестоко на пазарите. Светът е изправен пред икономически крах. Вероятно Сун Дзъ е бил твърде прав, когато е заявил, че „Върховното изкуство на войната е да се покори врагът без битка“. Първата и Втората световна война показаха колко опасно може да бъде ескалирането до големи конфликти, а днешният свят на ядрени оръжия, тясно интегрирани глобални вериги за доставки и все по-смъртоносни форми на конвенционална битка значително увеличиха щетите. Голяма част от света ще бъде в рецесия през 2023 г. и на няколко места икономическата слабост може да влоши геополитическите рискове. Тази отровна комбинация от безумия ще бъде най-очевидна в Европа. Много икономики вече са на ръба от европейската рецесия. По-високите лихвени проценти, необходими за компенсиране на инфлацията, допълнително ще подкопаят потребителските разходи и ще увеличат безработицата.

Опасните дати за 2023г. са, 1янурари - 14 януари, целият месец март, 18 - 20 април, 16 - 28 май, 12юни -  23 септември, целият месец ноември и 4 - 14 декември.

- Живеем с усещането, че сме на ръба на Трета световна война. Каква е вероятността войната в Украйна да я предизвика?

- Човечеството е вече в окото на бурята на Трета световна война. Последната е съставена от поредица прокси войни. Анализът ми предупреждава, че светът не се движи към мир, че новите форми на Студена война разделят всички големи световни сили и че твърде малко по-малки държави имат солидни нива на развитие, ефективно управление и се движат към мир и стабилност. Глобалният списък от войни, които ще се водят през 2023 г. вероятно ще продължат да влияят на глобалната сигурност в бъдеще в негативен план. Украйна е държава с много тежка карма до 2030 година. През март 2023 година Украйна вероятно ще изпадне в изолация и ще падне на колене, поради лошата позиция на Марс (ретрограден от 01.01 - 12.01.2023г.). Докато за Русия Марс е в дирекция от 12 януари 2023г. до 01 януари 2024 година, а това е ясен астрологичен знак, че никоя страна няма да спечели повече от Русия. Пропагандата за повече и повече оръжие винаги е водила до изгубени войни в историята на света. "Който забравя историята, е обречен да я повтаря." Според американският философ от испански произход Джордж Сантаяна.

- България ще приеме ли еврото?

- Вероятно читателите си спомнят анализът ми „Чакат ни седем гладни години“. Венера, Меркурий, Сатурн и Юпитер през периода 2023-2025 година, често ще навестяват втори и осми дом. Разположенията им ще бъдат в отрицателни аспекти спрямо финансите, а това може да повлияе драстично като инфлация, която ще нарасне драстично, макар и стъпаловидно, накратко, има тенденция да се влошава неравенството или бедността, защото ще удари доходите и спестяванията по-силно за домакинствата с по-бедни или средни доходи, отколкото за богатите домакинства. Домакинствата, които скоро са избягали от бедността, биха могли да бъдат тласнати обратно в нея от нарастващата инфлация. Сиреч приемането на еврото в този период ще се окаже гилотина за българската потребителска кошница. Едва след 2027 година черните облаци ще се изместят от родината ни.

- Вижда ли се краят на политическата криза? Каква ще е 2023 година в политически план?

- Марс отнема приблизително 2 години или 687 дни, за да направи пълна „революция“ около Слънцето. Марс става ретрограден на всеки 2 години + 2 месеца и след това остава така за около 55 до 80 дни. Когато Марс стане ретрограден, всяко пряко, обтегнато действие става още по-трудно, сиреч не очаквайте нищо ново под Слънцето в политически план, освен смяна на местата и избори.

- Кои планети ще са благосклонни към България през 2023 година?

- Определено това е Венера, която макар и за кратко ще даде възможност на родината ни да поеме свежа глътка въздух през периода 04.09.2023г. до 01.01.2024 година.

- Бихте ли дали съвети на читателите на Traffcnews как да минават най-безболезнено през кризите?

- Според мен идат тежки времена. Ще се наложи да затягаме коланите, вместо почивка в Гърция, по добре да влагаме оскъдните си средства в родната икономика, например по Черноморието или в някое китно балканско градче. Време е да се отърсим от ленивото си консуматорско ежедневие, дошло е време за произвеждане. Производство, това е формулата за измъкване от кризите!