Хитовият мюзикъл  “Mamma Mia!“ ще бъде представен в Античния театър на 10 септември от 20 ч., стана ясно от трупата на Софийската опера и балет. Специално за летните спектакли операта закупува най-модерната озвучителна техника и песните на шведската група, изпълнени от невероятните и артисти, ще звучат като на най-добрите световни сцени. 

Младият арстист Живко Симеонов, който изпълнява ролята на Пепър, сподели пред TrafficNews, че за него е сбъдната мечта да играе в Античния театър, а “Mamma Mia!“ e първият мюзикъл, в който взима участие. 

"Не бях от най-активно пеещите хора, това е първият ми мюзикъл. До ден-днешен продължавам да ходя на уроци. Павлета Семова е виновничката да пожъна успех на кастинга. Тя ми помогна с ежедневни репетиции във всеки един възможен момент", разказа пред екипа ни Живко, който стана популярен след успеха на филма "Привличане".

26-годишният актьор разказа още, че кастингът за хитовия мюзикъл е бил три месеца със записи до чуждестранните продуценти. 

"Първоначално ме избраха за ролята на Скай, но песента не е в моята тоналност и не се получиха нещата. Играя Пепър, който е барман в  “Mamma Mia!“", допълни още артистът. 

Припомняме, че мюзикълът е продуциран за първи път в Лондон от Джуди Креймър, Ричард Ийст и Бьорн Улвеус за Littlestar, съвместно с Universal. Музиката е издадена от Universal Music Publishing Group.

Всеки, който иска да бъде част от публиката на завладяващия мюзикъл може да закупи билет в Билетния център пред Община Пловдив.

"Мамма Миа!" завладява Белоградчишките скали, зрещилен спектакъл на откритоФестивалът "Опера на върховете" продължава до 4 август