С поредица от събития Пловдив отбелязва днес Европейския ден на винения туризъм. Празникът се чества всяка първа неделя от месец ноември, а в Пловдив той се провежда за първи път, тъй като градът ни от тази година е член на мрежата от европейски градове, развиващи винен туризъм.

Празничните прояви ще започнат в 10 часа на Главната улица с откриването на ретроспективна изложба, посветена на седмата годишнина на Дефилето на младото вино. За любителите на виното са организирани две безплатни посещения на винарски изби в Родопската яка.

Вечерта от 18 часа на Римския стадион в Пловдив ще бъде представена танцовата програма „Танци, традиции и вино“. Фестивал „ Дефиле на младото вино - 2015 ” ще се проведе в Пловдив на 27, 28 и 29 ноември.

По традиция в последната седмица на ноември от 2009 година са дегустациите на младото вино. Празникът е част от националния туристически календар и привлича много любители на виното. Миналата година продукцията си представиха 24 винарски изби в страната, а посетителите бяха над 60 000.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg