Не минава седмица без някой лъжепророк или скучаещ любител на конспирациите да започне да обяснява как краят на света приближава. Една от любимите версии за Апокалипсиса, която самопровъзгласените наследници на Ванга пробутват отново и отново, е тази за климатичен катаклизъм. Такъв със сигурност е възможен, имайки предвид как човечеството се отнася с планетата Земя, но ние, а предполагаме и вие, предпочитаме да вярваме на прогнозите на учените, а не на разни псевдо-пророци.

В последните месеци мощни урагани удариха различни части на света, най-вече Съединените щати. Какъв по-подходящ момент за филм за масов природен катаклизъм? И ей го на – бурята, която ще сложи край на света, започва от кината в Пловдив с новата лента „Геобуря”.

Идеята на филма е, че през 2018 г. няколко държави пускат около Земята система от сателити, която да може да влияе на климата и да предотвратя урагани. Създателят на системата Джейк Лоусън (Джералд Бътлър, който помните като Леонид от „300”) е човекът, който трябва да спасява планетата, след като сателитите излизат извън строя и създават най-страшната буря в историята.

Да, нещо като ХААРП, но с много по-сериозни последствия. Гледали сте подобни сценарии и в „Армагедон”, „2012” и много други, но ако подобен вид апокалиптични филми ви допадат, има шанс да харесате и „Геобуря”.

Вижте ТРЕЙЛЪРА:

Другият възможен избор сред премиерните заглавия тази седмица е дори с една идея по-мрачен. Филмът „Честита смърт” разказва за колежанката Трий, която умира на собствения си рожден ден. Тя обаче се озовава в един порочен кръг и е принудена да преживява отново и отново този фатален ден. Единственото спасение? Да намери и спре собствения си убиец.

Младежки елемент, кръв и сравнително топъл прием от критиката, което не е често срещано за филми от този жанр – това предлага „Честита смърт”. Ако това предизвиква любопитството ви, можете да опитате тази лента.

Сред другите ви опции през този уикенд продължават да са трилърът „Снежния човек”, в който Майкъл Фасбендър е по следите на сериен убиец, или пък фантастиката „Блейд Рънър 2049”, в която Харисън Форд опитва да изкара от пенсия още един свой култов персонаж. За тези и още филми, с които да разнообразите уикенда си, се разровете в линковете.