Заместник-кметът по „Култура, археология и туризъм” Пламен Панов застава начело на Управителния съвет на фондация „Пловдив 2019”. Негов заместник според предложението на кмета Здравко Димитров е Илия Кирчев. Финансистът пое ресор „Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците“ в екипа на Здравко Димитров.

Досегашните членове на УС бяха Стефан Стоянов, Стефан Костянев, Антон Баев, Тони Симидчиева, която подаде оставка, но явно я е оттеглила и е решила да остане, и оттеглилите се Иван Тотев, Александър Държиков и Матей Матеев.

Новите предложения за свободните места бяха зам.-кметът Пламен Панов, зам.-кметът Илия Кирчев, писателят Недялко Славов, преподавателят в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев” проф. Любомир Караджов и журналистът Димитър Семков.

Още в началото на обсъждането на точката от дневния ред на Общинския съвет, представителят на „ДА България” Веселина Александрова, внесе предложение решението да бъде отложено. Съветниците обаче отхвърлиха искането й.

Веднага след нея остро изказване срещу предложението на Стефан Стоянов направи независимият Слави Георгиев.

„Каква е вашата работа, г-н Стоянов, и на г-н Кирчев във фондацията? Не сте го заслужили! Тони Симидчиева не подаде ли оставка?”, каза той и допълни, че единствените компетентни и заслужили фигури са писателят Недялко Славов и проф. Любомир Караджов.

След това постъпи предложение на Стефан Послийски новите членове на Управителния съвет да бъдат гласувани поименно. Това се случи след кратка пауза.

Всички са приети предложени имена бяха подкрепени от Общинския съвет само Стефан Стоянов не събра необходимия брой гласове.

Така новият Управителен съвет на „Пловдив 2019” отново ще бъде от осем души – Пламен Панов, Илия Кирчев, Тони Симидчиева, Стефан Костянев, Антон Баев, Недялко Славов, Любомир Караджов и Димитър Семков.

КОИ СА НОВИТЕ ЧЛЕНОВЕ:

ПЛАМЕН ПАНОВ е зам.-кмет по "Култура, археология и туризъм" . Идва от Министерство на културата, където е работил като и. д. началник на отдел "Европейски програми и проекти", а преди това е работил като главен експерт в същия отдел. Вчера той е посетил екипа си в Дома на културата "Борис Христов", но днес поема официално функциите си. 

От 2016 до 2018 г. Панов работи като Главен експерт "Бизнес развитие и международно сътрудничество" в отдел "Развитие и международно сътрудничество" в Община Пловдив, където отговаря за подготовката, разработването и представянето на общинските проекти за финансиране по национални и оперативни програми, програми на Общността, на международни организации и финансовите институции. В длъжностната му характеристика влизат и международните отношения на Община Пловдив с външни организации, партньори и побратимени градове, както и за връзката с потенциални нови инвеститори. 

Работата си в Община Пловдив стартира като младши експерт и анализатор в ОП "Европейски политики и сътрудничество" до преструктурирането на общинското предприятие в отдел. Преминава през професионалната стълбица като става старши и главен експерт. 

Висшето си образование със степен магистър по европеистика Пламен Панов защитава в престижния King's College London. Бакалавър е по международни отношения с почести, валидиран от Уелски Университет, Уелс Американски Колеж в Солун. 

Говори перфектен английски език, както и гръцки. 

Участвал е в стотици срещи с посланици, президенти, монарси, ръководители на официални делегации, европейски институции и други официални лица. Бил е част от презентационния екип, който представи кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата пред европейското жури и подпомогна класирането на града на финала на състезанието. 

ИЛИЯ КИРЧЕВ е заместник-кмет с ресор „Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците“. Роден е в Пловдив на 26 януари 1970 г.  Възпитаник е на Английската гимназия, а висшето си образование  - „Финанси“, завършва в УНСС. След това специализира „Електроенергетика” в Техническия университет . . В момента приключва Магистратура по финанси, банково дело и недвижими имоти в SDA Bocconi & AUBG.  В сектора на финансите работи от 1995г. От 2014 до 2018 г. е изпълнителен директор и член на УС на държавна Българска банка за развитие. 

НЕДЯЛКО СЛАВОВ  е едно от емблематичните имена в съвременната българска литература – поет, белетрист и драматург. Роден е в Пловдив. Автор е на сборници с поезия, разкази, пиеси и романи. Завършил е „Българска филология” в ПУ „Паисий Хилендарски” и „Културология” в СУ „Св. Климент Охридски”.  Автор е на шест стихосбирки, един сборник разкази, много пиеси и романи, сред които „432 херца“, „Камбаната“, „Пиафе“. 

Недялко Славов е носител на национални награди за поезия и проза, сред които Национална награда за поезия „Иван Николов“ за сборника с поеми и стихотворения „Мраморни години“, Национална награда за литература „Христо Г. Данов“ за романите „Фаустино“ и „Камбаната“, Награда „Хеликон“ за нова българска художествена проза за романите „432 херца“ и „Камбаната“, както и множество литературни номинации. Носител е и на награда „Пловдив” за литература. Член на редколегията на литературно списание „Страница“. 

Превеждан е на английски, немски, руски и гръцки език. 

ПРОФ. ЛЮБОМИР КАРАДЖОВ е преподавател по „Медии и PR”, „Връзки с обществеността”, „Кризисен PR”, „Реклама”, „PR акции и анимация”, „Медийно представяне на изкуството”. 

Завършва Българска филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и магистратура по финанси във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". В периода 1992-2012 г. е телевизионен журналист, автор и водещ на предавания в БНТ, Евроком България и NBT. Сред тях са "Бизнесмагазин" от икономическата поредица "За един милиард" по Канал 1 на БНТ, предаванията "Винаги в неделя", "Стадион" (за което е избран за "Журналист на годината на Пловдив" в сферата на спорта), предаването за икономика "100%". Между 2009 и 2012 е директор на телевизиите "Евроком България", "Нова българска телевизия" (NBT) и управител на медийната група "Евроком България". 

Сценарист и продуцент на документални филми с авторитетни награди и автор на филми, утвърждаващи марки и корпоративен имидж (Daewoo, Shell, BBC).

Председател на телевизионната секция на СБЖ в Пловдив в периода 1997 г. - 2004 г.  От 2007 г. до 2009 г. работи като професионален  PR на компанията с частно и общинско участие "Градски транспорт-Пловдив". 

За авторство и реализация на PR и рекламни проекти е носител на различни  отличия.

Eдин от основоположниците на идеята Пловдив да се кандидатира за Европейска столица на културата през 2019 г. и подкрепил  "Меморандума за подкрепа на кандидатурата на град Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г.", подписан на 7.02.2011 г. в Пловдив. 

През 2014 г. защитава научната степен "доктор" с дисертация на тема "PR-ът като висша мениджърска функция в управлението на арторганизациите". От същата година е щатен PR-мениджър на АМТИИ. През 2015 г. е избран за доцент по Кризисен PR в изкуството, а през 2018 - за професор по публични комуникации. Води лекционни курсове в  магистратурите "Артмениджмънт", "PR на арторганизации", „Медийно музикално редакторство“ и "Аниматор изкуство в туризма". 

ДИМИТЪР СЕМКОВ е журналист със стаж във в. „Марица”. Създател е на сайта „Под тепето”.