Световноизвестната оперна прима Соня Йончева пее пред пълен Античен театър в първи свой солов концерт от повече от 8 години. 

Сопраното, което се завърна в родния Пловдив, ще представи програма, съчетание на световна класика и филмова музика. На диригентския пулт е друг успешен пловдивчанин - маестро Найден Тодоров. Соня партнира оркестърът на Държавна опера-Пловдив. 

Не малко пловдивчани изпълниха Античният театър. 

„Този концерт е много специален за мен. На сцената ще изляза не като оперната прима, а като пловдивчанката Соня, която иска да ви попее“. С тези думи световноизвестното сопрано Соня Йончева анонсира концерта си преди дни. За да достави наслада на почитателите си, Йончева е избрала разнообразен репертоар от оперна класика до популярната българска песен „Замълчи, замълчи“ от филма „Любимец 13“. Заедно с нея на сцената ще излязат специализантът от Миланската скала Божидар Божкилов и братът на певицата Марин Йончев. 

Концертът на Античния театър се организира и финансира изцяло от оперната прима. То е личен подарък към пловдивчани и почитателите ѝ.