В Народно читалище „Просвета – 1862“ в Перущица беше представено второто допълнено издание на книгата „Перущински хумор“ с автор Кирил Каймаканов. Литературната вечер е част от културната програма на Община Перущица, посветена на 140-та годишнина от Априлското въстание.

Кирил Каймаканов е роден в Перущица на 23 май 1934 година. Автор e на 15 самостоятелни книги, посветени на героичната история на Перущица от дълбока древност да наши дни. Литературната му дейност представлява отдаденост на паметта на родното огнище и заветите на предците, на уроците от миналото и надеждите за бъдещето му. За особени заслуги в областта на изкуството и културата на Перущица Кирил Каймаканов беше удостоен с грамота.

Сълзи от смях и весели емоции предизвикаха сценките и анекдотите от творчеството на Каймаканов, представени от групата по художествено слово в ОУ "Петър Бонев" с ръководител Милена Мрянова и театралите Диманка Пенова и Гинка Косева от Читалище "Просвета". Авторът сподели откога датира интереса му към писането, въпреки че е агроном по професия, откъде е почерпил материала за книгата си. Отговори на въпроси на съгражданите си и с огромно вълнение изслуша прекрасните думи на своя приятел Стоян Гашаров.

„От все сърце пожелаваме на Кирил Каймаканов да е здрав, да продължава да твори и съвсем скоро да ни зарадва с трето допълнено издание на „Перущински хумор“, заявиха представителите на ръководството на Община Перущица.

TNS.bg