Започва седмицата на занаятите в Етнографския музей. За 11-та поредна година в двора на музея в Стария град ще се съберат майстори от цялата страна. Те ще демонстрират своя занаят и за пореден път ще покажат, че традициите са живи.

Ще се съберат творци от различни области на занаятчийството – ножари, оръжейници, медникари, бижутери, майстори на музикални инструменти, тъкачки, дървостругари, дърворезбари, плъсти, кукли, рисувана коприна, рисувани яйца, стъклопис, майсторки на кене, плетиво, везба и др.

Седмицата ще мине под мотото „Приемственост". Както всяка година гостите и туристите в музея ще присъстват на занаятчийските демонстрации и ще могат да се включат в правенето на собствено изделие, пише Дарик

С танците и песните ще се потопят във възрожденския дух на Куюмджиевата къща и двор, а който се хване на хорото, ще попие от незабравимата атмосфера на Етнографския музей. Шумът и творческата суетня ще пренесат гостите на занаятчийската чаршия през ХІХ век, а празнуването на Петровден ще ги зареди с положителни емоции за седмици напред.