Красива любовна история, която разцъфва на два континента -  от Щатите до Франция, снима екип на „Bulgarian Uniffied Filming Organization" в Стария град на Пловдив.  Лентата е продукция на световния филмов канал Hallmark.

„Le Marche De Noel” („Коледен пазар”) превърна Хисар капия и пространството около къща „Георгиади” в приказна картина с елха, сняг  и красива украса. Наоколо  има красиви дюкянчета, а участниците в снимачния процес  са облечени в зимни дрехи на фона на топлото време в Пловдив.

Завръзката в историята  е криминална – героите тръгват по дирите на изчезнала картина, но в крайна сметка откриват любовта. Ролите изпълняват Джейси Елиът, позната от сериала "Анатомията на Грей", Брант Догърти от "Малки сладки лъжкини" и Еманюел Менард.  Режисьор е Джесика Хармън.

„Предложихме локация в Стария град. Идвахме няколко пъти.  Режисьорът Джесика Хармън беше възхитена”, разказват българския екип, които са причина Пловдив за пореден път да стане арена на филмова продукция у нас.  Те са хората, заедно с продуцентите Филип Рот и Джеф Бийч, заради които в България са заснети повече от 100 филми. 

„Le Marche De Noel” ще се снима в Пловдив до 17 юни. Всички кадри са през нощта. След това екипът заминава за Роан в Северна Франция, град, който носи духа на Пловдив и заради който Старият град е избран за част от снимките. Това няма да е последният проект на екипа на „Bulgarian Uniffied Filming Organization" под тепетата.

„Има още, които ще реализираме в Пловдив, и то в скоро време”, разказват от екипа на BUFO.