Няма как да си седнал на концерт на Горан Брегович! Именно това за пореден път доказа сръбската звезда, която успя не само да вдигне на крака пловдивската публика снощи, но и накара всички да пеят и танццуват заедно с него. И то без особено много усилия въпреки отлагането на събитието с три месеца и въпреки факта, че на сцената на зала СИЛА в Пловдив не излезе пълният състав на Оркестъра за сватби и погребения. 

Музикантите започнаха своето изпълнение от трибуните и още в първите минути на концерта, публиката някак се оживи. Стана и започна да пляска. Последваха песни от новото творчество на състава, които не всички познаваха. 

Атмосферата коренно се промени, когато започна изпълнението на песента „Gas, gas”. Това чакаха пловдивчани. Само за няколко минути пространстовото пред сцената се напълни с танцуващи, столовете не бяха нужни и изведнъж се оказа, че има повече хора по коридорите, отколкото на седалките. Не можеш просто да пляскаш равнодушно, когато от сцената идва такъв заряд. Легендарният певец не пропусна да даде „Наздраве“ на пловдивчани, а няколко пъти се пробва да говори и на български. Сестрите Людмила и Даниела Радкови пък изненадаха публиката с изпълнението на песента „Вечеряй, Радо“. 

Горан не пропусна нито един от златните си хитове и излезе няколко пъти на бис, а пловдивчани искаха още и още. И получиха една уникална емоция, която няма как да се опише, а просто трябва да се изживее.

Ето фоторазказ за събитието от репортера ни Георги Василев: