Фотографът Георги Вачев завзе запазени за нацистите територии  в Пловдив и се превърна в мишена на верните последователи на Адолф Хитлер. Оказа се, че цели зони в кварталите Кючук Париж, Кършияка и дори Столипиново са подчинени на нацистите, а Вачев, когото пловдивчани познават и като актьор от Драматичния театър, си е позволил да снима събития там. И се е превърнал в мишена за преследване.

Криминалната случка не е част от бюлетина на МВР под тепетата, а сюжет на забавен клип, който Жоро направи и пусна сред приятелите си. Шаржът е върху  прочутата сцена от филма за Хитлер „Падението”. В него най-верните сътрудници на Адолф Хитлер му съобщават новината, че на тяхна територия снима нов фотограф и той покрива все повече и повече събития, рождени дни и сватби. Оказва се, че дори е заснел личните тържества на някои от най-близките от обкръжението на Фюрера. Както във всеки забавен филм и тук финалът е щастлив – самият Хитлер пожелава юбилеят му да бъде заснет от Вачев. 

Жоро от години снима спектаклите на Драматичния театър. Фотосите му красят някои от най-авторитетните издания в България. Реализира проекти и в Щатите. Преди да се отдаде на страстта си към снимането, Вачев играеше активно на сцената на Пловдивската драма. Ученикът на проф. Надежда Сейкова има участие и в няколко филмови продукции, сред които и „Изток-Запад“ на Режис Верние с Катрин Деньов, Олег Меншиков, Сандрин Бонер и Сергей Бодров-младши.