Фортисимо започва ударно новия сезон 2015/2016 със спектакъла "Love story" под диригентсвото на харизматичния Максим Ешкенази и с участието на виртуозния френски китарист Емануел Росфелдер, актьорите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов, както и световната шампионка по бийтбокс Адриана Николова-Печенката.

Ана Пападопулу и Юлиан ВерговАна Пападопулу и Юлиан Вергов

Тази вечер  Античният театър  ще се превърне в мястото, където магията на класиката ще се слее с енергията на театъра.

Как е по-добре да се разкаже за една любов - с думи или с музика? Това е въпросът!

В програмата ще чуем най-разтърсващото произведение на Чайковски - увертюрата-фантазия "Ромео и Жулиета", както и жизнерадостните танци от "Уестсайдска история" на Ленард Бърнстейн. Бродуейската любов преминава във филмовата драма "Ново кино Парадизо", нарисувана с музиката на Енио Мориконе, както и най-известния концерт за китара от Хоакин Родригес – “Аранхуес”. "Танго" от Астор Пиацола, “Астурия” от Исак Албенис и още много незабравими теми ще заплетат и разнищят любовните истории.

Емануел Росфелдер

Емануел Росфелдер

По инициатива на Софийска филхармония, като продължение на кампанията "Имаш запазено място", всички ученици от НУМТИ "Добрин Петков" и студенти АМТИИ-Пловдив са поканени да посетят събитието напълно безплатно, срещу представена ученическа карта или студентска книжка.

Билетите за деца под 7 години и учениците и студентите на Академията за музикално и танцово изкуство са безплатни. Редовната цена е 8 лв.

Адриана Николова-Печенката

TrafficNews.bg