Джаз иконата Джон Скофийлд ще свири в Пловдив на 1 ноември в рамките на тазгодишното издание на Пловдив Джаз Фест, пишe PlovdivTime.bg. Изключителният китарист, носител на 3 награди Грами за „Най-добър инструментален джаз албум” и за „Най-добро импровизирано джаз соло” (на два пъти), ще излезе на сцената на Дома на културата „Борис Христов” от 20 часа заедно с пианиста и певеца Джон Клиъри. Двамата стоят зад изключително успешното американско джаз-рок дуо „Скофийлд & Клиъри”. Новината за изключителното музикално събитие обяви директорът на „Пловдив Джаз Фест” Мирослава Кацарова: 

„Джон Скофийлд в Пловдив! С голяма радост ви съобщавам тази малка победа за нас. Ско, както често го наричат, прие поканата ни година след като взе двете си награди Грами за албума си “Country for Old Men” през 2017. Албумът е наистина зашеметяващо добър: плътен, виртуозен, чисто скофийлдски. Името му е препратка към филма на братята Коен “No Country for Old Men” и ненатрапчива самоирония, защото китаристът е на 64, когато го записва.

Скофийлд пристига в Пловдив обаче с нов, концертен проект, който този път е вдъхновен от музиката на Ню Орлеанс. На сцената ще е с пианиста и певеца Джон Клиъри, също носител на Грами. Двамата обещават запомняща се петък вечер. Ще ги видим и чуем на 1 ноември, на Пловдив Джаз Фест, разбира се!

Сериозни музиканти и радост за всички, които обичаме Ско!” 

67-годишният Джон Скофийлд е изключително авторитетно име в джаза и рока. С 40 издадени албума и множество интересни колаборации с артисти като Били Кобъм и Майлс Дейвис китаристът е една от живите легенди в жанра. 

Първия си проект с англичанина Джон Клиъри Скофийлд реализира преди 11 години и оттогава двамата имат поредица от успешни изяви.

Гостуването на Скофийлд и Клиъри в Пловдив е част от мащабното им световно турне, което обхваща Европа и Щатите.