Цигуларят Васко Василев идва днес в Пловдив, той ще зарадва пловдивчани с неповторим концерт в зала С.И.Л.А. Виртуозният цигулар ще излезе на сцената заедно с оркестъра на Кралската опера и музиканти от цял свят – Аржентина, Сингапур, Англия, Испания и разбира се, България в лицето на единствения друг българин в групата – пловдивчанина Ангел Дюлгеров.  

Пловдив е третият град от националното турне на Васко Василев, което включва още градовете Русе, Варна и София. Тазгодишните спектакли на световноизвестния цигулар ще бъдат симфония от музикални теми – сред тях са филмови класики, както и любимото на Васко Василев фламенко и вдъхновителя на аржентинското танго – Астор Пиацола.

 “Пловдив е градът, който чувствам като роден, макар да съм роден в София. Моето детство премина тук – познавам добре града и имам много приятели, но мисля да се оставя в ръцете на китариста ни Ангел Дюгеров, който живее в Пловдив и мисля да му отидем на гости. За първи път от доста години ще имаме концерт в нова зала, където аз никога не съм свирил, но чух много хубави отзиви. Радвам се, че градът се развива и има нови места за концерти”, споделя виртуозът.