„Мразя да хейтя. Обаче съм в Пловдив на концерт, който трябваше да е голям кеф. Вместо това, организаторите са решили да спестят някой лев, и в тези дъждовни дни да не покрият оркестъра с една тента. В резултат - концертът пропада, поне засега, а организаторите се суетят по сцената и с кърпи, покривки, парцали и чували за смет завиват скъпите инструменти. Разчитали са на Господ, а той тая вечер не е с тях.”

Тези думи на журналиста Асен Григоров предизвикаха порой от коментари във Фейсбук. Събитието от 26 юни, което предизвиква недоволството му, е шоуто Led Zeppelin Symphonic  на „Sofia Music Enterprises”.

Независимо, че в крайна сметка концертът с участието на музиканти от Софийската филхармония, бродуейски солисти и рок група, се състоя, Григоров не скри раздразнението си.

Под поста му едни коментираха, че на Античния театър не могат да се поставят тенти, а други, че това вече се е случвало и публикуваха снимки от предходни събития със специално издигнати ферми, които покриват сцената.

„Няма проблем да бъде поставено такова покритие върху сцената. На съгласуване с екипа ни подлежи всичко, което засяга археологията на Античния театър. На самата сцена няма проблем да се монтира такова съоръжение, стига организаторите да искат”, поясниха от Общински институт „Старинен Пловдив”, който стопанисва древната сцена.

 Фотография: Асен Григоров, Фейсбук