Младият пловдивски музикант Георги Грозев спечели две престижни  награди в рамките на две седмици.  Той се класира втори на  Деветото  издание на Международния конкурс за млади тромпетисти в Стара Загора. Тази година той събра рекорден брой участници -  54 музиканти от 13 страни, от които 42-ма са от чужбина и 12 от България. Участниците са на възраст между 10 и 26 години. 

Журито бе съставено от чужденци, светила в професията, изявени солисти и педагози. Председател на журито е американският професор Роналд Ром, легендарен тромпетист, а членове са: проф. Андрей Иков от Русия, проф. Васо Ристов от Македония, проф. Игор Чекохо от Полша и Серджо Карстеа от Румъния.

Освен, че бе високо оценен от журитго, Грозев получи и  стипендия от Министерсвото на културата. Вторият голям успех за младия тромпетист е участието му в конкурса "Охрид те сакам"  в Охрид, Македнония. Той и още двама възпитаници на Музикалното училище "Добрин Петков" се върнаха с награди.  Георги Грозев се класира първи, а  Маргарита Бозукова и Ивайло Славчев са с трета награда.  В конкурса участваха и Трио "GMG", в състав: Георги Грозев, Маргарита Бозукова и Гарабед Казазян от Музикалното училище, на които бе присъдена 1 награда в дисциплината "Камерна музика". "Тези успехи определено нямаше да бъдат реалност без неуморната помощ на г-н Пенчо Пенчев и нашата корепетиторка - Мариана Колева, на които искам да благодаря от сърце!" каза Грозев за TrafficNews.bg.