Официално можем да обявим, че Whitesnake са първият хедлайнер за Hills of Rock 2019, съобщиха организаторите от Sofia Music Enterprises.  Фестивалът ще се проведе на 28, 29 и 30 юни на Гребната база в Пловдив, а Whitesnake ще свирят на 29 юни.

Вчера около първото име на група от фестивала се получи неразбория. Първо името на  Whitesnake бе оповестено, а после анонсът за концерта им в Пловдив бе свален. По-късно организаторите пуснаха официално съобщение. "Днес няма да можем да обявим първия хедлайнер на Hills of Rock 2019 по настояване на групата. Анонсът ще бъде утре в 10 ч. Не се ангажираме с потвърждение на информация, която не се намира на нашия сайт в момента. Благодарим за интереса."

Датите на тазгодишното издание на фестивала са от 28 до 30 юни.  Гостуването на Whitesnake ще е част от световното турне на Дейвид Ковърдейл. „Flesh and Blood” има за цел да промотира предстоящия нов албум на групата.

David Coverdale сподели: "Вълнуваме се и очакваме с нетърпение да свирим на Hills of Rock в Пловдив през 2019. Концертът ни ще е много специален и ще бъде продължение на 40-годишния ни юбилей!“

Билетите за фестивала под тепетата ще бъдат пуснати от 9 ноември  и ще се разпространяват в мрежата на Ивентим.