Три месеца след паметното участие на саксофониста Крейг Бейли в БезистенЪ,  друга музикална легенда – Доминик Милър ще свири на сцената на клуба. Бендлидерът на Стинг  и автор на хитът Shape Of My Heart ще направи ексклузивен гиг заедно с Якоб Карлсон  - един от най-виртуозните и иновативни скандинавски пианисти,  Майк Линдъп от легендарните LEVEL 42,  магьосникът на бандонеона  Сантиаго Ариас, белгийският майстор на баса Николас Фижман  и мароканското "явление" - барабаниста и перкусионист Рани Криджа.

Меломаните, които все още пазят емоцията от участието на Бейли, броят дните до събитието.

Гостуването на Доминик Милър в Пловдив дава и невероятната възможност и на български музиканти да осъществят личен контакт с промоутъра на звездата – Стефан  Грос.  „Грос е основател и собственик на един от най- големите европейски лейбъли Q-rios и е мениджър на много световно известни музиканти.  Има  неповторимото чувство за изключителна музика, съчетано с повече от десетилетия опит в индустрията. Неговата  мисия е  да насърчава и поддържа жива специална музика в днешната музикална индустрия. Всеки музикант, който може да представи свои композиции и изпълнения, ще може да го направи и лично да говори с него” коментира собственикът на БезистенЪ  Стоян Даскалов, който ще бъде домакин на срещата. Тя ще се проведе на 15 март преди обед в клуба, няколко часа преди големия концерт на Доминик Милър и бендът в Дома на културата „Борис Христов”.

Концертът в Пловдив  е част от световното турне на Доминик Милър. България ще бъде за единствената дестинация на Балканите от  обиколката, на която Милър представя   последния си проект с DOMINIC MILLER GROUP ON TOUR 2020.  На 13 март той ще бъде във Варна. На следващия ден – 14  е специалното му участие в БезистенЪ, а на 15 март – големият концерт в Пловдив, за който голяма част от билетите вече са разпродадени.

 Доминик Милър  е роден в Буенос Айрес от майка ирландка и баща американец. Учи китара в престижния  Бъркли Колидж в Бостън, както и в Лондонската музикална школа „Гилдхол“. Автор на музиката и продуцент на 15 солови албума в кариерата си.  Работи с Фил Колинс, LEVEL 42, Тина Търнър, Ману Каче и мн. други.

Проектът се осъществява от Сдружение за култура и образование Милчо Левиев”  и „ ГИТАРТ фестивал” с подкрепата на Община Пловдив, в партньорство с клуб”Безистенъ”. Билетите са в продажба в мрежата на Eventim.  Информационните платформи TrafficNews и Plovdiv Time са медийни партньори на събитието.

Пловдив и Варна - част от световното турне на Доминик МилърБендлидерът на Стинг се връща в България с плеяда световни джаз музиканти