Петкратната носителка на "Грами" Даян Рийвс и оркестъра на Пловдивската опера снощи изправиха на крака публиката на Античния театър. Първо, за да потанцуват, а след това да ги изпратят с неспирни аплодисменти. Гранд дамата на съвременната джаз музика гостува на 10-тото издание на Opera Open и със специалната покана на Plovdiv Jazz fest. Тя пристига заедно с бенда си, в който участват  впечатляващи имена, едни от най-добрите музиканти в джаза: Джон Бийзли (пиано и клавишни), Ромеро Лубамбо (китари), Рубен Роджърс (бас) и Терион Гули (барабани). 

Даян Рийвс започна да пее с излизането си на сцената и продължи цели два часа, като с вокални импровизации представи всеки от музикантите, с които я свързват много проекти и диригентът Константин Добройков. Кралицата на джаза премина през блус, латино, фънк и соул със своя квинтет от звездни музиканти, отдавайки почит на идола си Сара Вон.. С невероятния си дълбок глас, който мнозина сравняват с този на Ела Фицджералд, тя "изпя" впечатленията си от Античния театър и благодари на публиката. 

ЛЮБОВ. РАДОСТ. ХАРМОНИЯ. БЛАГОДАТ - тези думи бяха посланието, която  Даян Рийвс изпрати на възторжената публика от почитатели на Aнтичния театър.

Концертът бе единствен от европейското й турне, който се осъществява със симфоничен оркестър. Даян Рийвс благодари на музикатните от Оркестъра на Опера Пловдив и на диригента Константин Добройков за професионализма и топлия прием.