Пловдивският госпъл хор "Корабът на възхвалата" е съставен от чуждестранни студенти, които учат в Медицинския университет в Пловдив. Госпълът в началото е бил църковна музика, но впоследствие набира популярност като стил. Ето защо в хора на тези чуждестранни студенти е добре дошъл всеки, който обича да пее, дори и да не е вярващ.

Две неща обединяват момичетата и момчетата от хора - любовта към госпъла и медицината. Една музика, която не може да бъде описана или разказана, а само почувствана и една наука в помощ на хората.

Младежите от госпъл хора идват от различни части Великобритания и са студенти в Медицинския университет в Пловдив. Преди няколко години те решават да приемат предизвикателството да дойдат да учат в една непозната за тях държава. Малко след това, на българска земя, се ражда и идеята им за хора, предава Нова тв.

Те изпълняват единствено госпъл музика. Смятат, че това ги различава от други хорове. Също така и това, че дори да нямаш никаква музикална дарба, стига да имаш желание, можеш да се присъединиш към "Корабът на възхвалата им".

Всички и преди са пели в госпъл хорове по родните им места. Според тях най-важното, което трябва да притежаваш, е вяра. Студентите смятат да започнат да пеят и на български, така че да направят посланието си още по-достъпно. Това обаче ще отнеме време, засега знаят само няколко фрази на нашия език.

Споделят, че се чувстват много добре в България, но все още не знаят дали когато завършат ще останат да практикуват тук, или ще се завърнат в страната си.