Едно от културните явления на година. Така изкуствоведи определиха изложбата "Друго време" на художника Атанас Хранов, домакин на която тази година е галерия "Етерна". 

Пространството пред галерията снощи се препълни с почитатели на изобразителното изкуство и приятели на Наско Хранов. Колекционерът Димитър Инджов, който откри експозицията, не скри възхищението си от нестандартната комбинация между литература и живопис. Изложбата "Друго време" "разказва"  три теми, вдъхновени от три поеми на Александър Секулов.
 
Много различен и все пак разпознаваем, Атанас Хранов търси и намира светлината дори и в най- тъмните състояния. Безвремието на лятото в стиховете на Секулов и картините на Хранов ни връщат отново и отново към спомените и надеждите, към тъгата и куража. 
 
Художникът загатна за емоциите и преживяванията, свързани с подготовката за изложбата, която съвпадна и раждането на сина му Никола. 
 
Експозицията се превърна в изключително предизвикателство за колекционерите в града и до края на вечерта всички картини бяха откупени. Така  "Друго време" оглави класацията на най- успешните изложби в "Етерна". 

 

Атанас Хранов рисува безвремието на лятото в новата си изложба"Друго време" е нестандартна амалгама между литература и живопис