Вариант за лека и диетична вечеря - рулца от печен патладжан.
Необходими продукти:
- 2 патладжана
- 100 г моцарела
- 100 г пармезан
- 200 г чери домати
- 4 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 50 мл. зехтин
- босилек
- риган
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Патладжаните се нарязват на тънки филийки. Посоляват се и се оставят за около 15 минути, да се отцедят от горчивия сок. След това се изплакват и се подсушават добре.
Намазват се със зехтин и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се в загрята фурна на 200 градуса до готовност. След това се прехвърлят в съд с капак или се покриват с фолио, за да се задушат и да омекнат.
През това време в загрят зехтин се задушават накълцаните лук и чесън. Когато омекнат се добавят нарязаните на ситно чери домати. Плънката се оставя да покъкри няколко минути, докато остане на мазнина.
Моцарелата и пармезанът се настъргват в две отделни купички.
На всяка филийка патладжан се слага от плънката и се поръсва с моцарела. Поръсват се със сол, черен пипер, риган и босилек. Завиват се на рулца и се нареждат в тава.
Поръсват се с настъргания пармезан и се запичат за около 10 минути в загрятата фурна.
Още от категорията
Здравословна рецепта: Бананови бисквити без захар