Днешното ни предложение за рецепта е едно много вкусно и ароматоно ястие, което ще донесе истинска наслада на небцето ви. Става въпрос за пиле със зеленчуци и розмарин, а тайната съставка е портокалов сок, който придава специална нотка на това кулинарно изкушение.
Необходими съставки:
- 700 г пилешки гърди
- 2 клончета розмарин
- 1 скилидка чесън
- 2 чушки
- 1 лист праз
- 1 зелена тиквичка
- сок от един портокал
- зехтин
- сол
- пипер
Приготвяне:
Нарежете месото на кубчета, добавете сол и черен пипер на вкус и малко олио. Отделете листата от розмарина от клонките и ги нарежете на ситно. Измийте и почистете зеленчуците. Нарежете чушките и тиквичките на парчета, а праза на пръстени.
Гответе месото на добре загрят грил тиган. Извадете го в чиния и го запазете на топло.
След това загрейте зехтина в дълбок тиган и запържете чесъна и розмарина. Първо добавете чушките и оставете да къкри около пет минути на умерен огън, като често разбърквате.
След това добавете праза и оставете да къкри още пет минути. Накрая разбъркайте тиквичките и месото и оставете храната да къкри около три минути.
Добавете сол, изцеден портокалов сок, след това оставете да къкри, докато течността се изпари.
Наздраве!
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква