Днешното ни предложение за рецепта е едно много вкусно и ароматоно ястие, което ще донесе истинска наслада на небцето ви. Става въпрос за пиле със зеленчуци и розмарин, а тайната съставка е портокалов сок, който придава специална нотка на това кулинарно изкушение. 

Необходими съставки:

- 700 г пилешки гърди

- 2 клончета розмарин

- 1 скилидка чесън

- 2 чушки

- 1 лист праз

- 1 зелена тиквичка

- сок от един портокал

- зехтин

- сол

- пипер

Приготвяне:

Нарежете месото на кубчета, добавете сол и черен пипер на вкус и малко олио. Отделете листата от розмарина от клонките и ги нарежете на ситно. Измийте и почистете зеленчуците. Нарежете чушките и тиквичките на парчета, а праза на пръстени.

Гответе месото на добре загрят грил тиган. Извадете го в чиния и го запазете на топло.

След това загрейте зехтина в дълбок тиган и запържете чесъна и розмарина. Първо добавете чушките и оставете да къкри около пет минути на умерен огън, като често разбърквате.

След това добавете праза и оставете да къкри още пет минути. Накрая разбъркайте тиквичките и месото и оставете храната да къкри около три минути.

Добавете сол, изцеден портокалов сок, след това оставете да къкри, докато течността се изпари.

Наздраве!