Днешното ни предложение за рецепта е едно много вкусно и ароматоно ястие, което ще донесе истинска наслада на небцето ви. Става въпрос за пиле със зеленчуци и розмарин, а тайната съставка е портокалов сок, който придава специална нотка на това кулинарно изкушение.
Необходими съставки:
- 700 г пилешки гърди
- 2 клончета розмарин
- 1 скилидка чесън
- 2 чушки
- 1 лист праз
- 1 зелена тиквичка
- сок от един портокал
- зехтин
- сол
- пипер
Приготвяне:
Нарежете месото на кубчета, добавете сол и черен пипер на вкус и малко олио. Отделете листата от розмарина от клонките и ги нарежете на ситно. Измийте и почистете зеленчуците. Нарежете чушките и тиквичките на парчета, а праза на пръстени.
Гответе месото на добре загрят грил тиган. Извадете го в чиния и го запазете на топло.
След това загрейте зехтина в дълбок тиган и запържете чесъна и розмарина. Първо добавете чушките и оставете да къкри около пет минути на умерен огън, като често разбърквате.
След това добавете праза и оставете да къкри още пет минути. Накрая разбъркайте тиквичките и месото и оставете храната да къкри около три минути.
Добавете сол, изцеден портокалов сок, след това оставете да къкри, докато течността се изпари.
Наздраве!
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш