Понякога просто не сме в настроение да експериментираме в кухнята. Особено ако сме прегладнели или пък ни чакат още няколко гладни стомаха за насищане, ни трябва бързо решение. Една от любимите храни на малки и големи си остава пицата- а сега ви представяме вариант, с който бързо можете да се справите с глада.
„Пица ала хладилник“ предлага множество възможности за експеримент и гъвкавост - единственото, което ви ограничава, е, че трябва да имате под ръка готово тесто за пица:
Продукти:
- 100 г кашкавал
- 2 домата
- 50 г гъби
- 2 с.л. заквасена сметана
- 100 г шунка
- 1 люта чушка
- сол и черен пипер
- 2 стръка пресен босилек
- тесто за пица
Начин на приготвяне:
- Вземете половината или 1/3 от тестото, в зависимост от това колко тънка искате да бъде пицата. Поръсете брашно върху плота и разстелете с ръце тестото. След това го разточете във формата на кръг и го прехвърлете в тава за пица, оформете ръб.
- Нарежете доматите на тънки филийки, може да ги обелите предварително. Ако искате да се улесните, може да използвате чери доматчета, които просто да разрежете на половинки.
- Нарежете гъбите на тънки филийки и ги запържете за кратко с капка мазнина в тиган. Отстранете семките на лютата чушка и я нарежете на тънки кръгчета. Настържете някакъв вид твърдо сирене- предлагаме да използвате пармезан или грана падано.
- Намажете тестото със сметана, върху нея разпределете настъргания кашкавал. Отгоре подредете домати и шунка. Най-отгоре разпределете лютата чушка и гъбите. Печете пицата в предварително загрята фурна на 230 градуса 10 минути или до добиване на златиста коричка.
- Преди сервиране овкусете със сол и черен пипер и поръсете с листа пресен босилек.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква