Понякога просто не сме в настроение да експериментираме в кухнята. Особено ако сме прегладнели или пък ни чакат още няколко гладни стомаха за насищане, ни трябва бързо решение. Една от любимите храни на малки и големи си остава пицата- а сега ви представяме вариант, с който бързо можете да се справите с глада.

„Пица ала хладилник“ предлага множество възможности за експеримент и гъвкавост - единственото, което ви ограничава, е, че трябва да имате под ръка готово тесто за пица:

Продукти:

  • 100 г кашкавал
  • 2 домата
  • 50 г гъби
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 100 г шунка
  • 1 люта чушка
  • сол и черен пипер
  • 2 стръка пресен босилек
  • тесто за пица

Начин на приготвяне:

  1. Вземете половината или 1/3 от тестото, в зависимост от това колко тънка искате да бъде пицата. Поръсете брашно върху плота и разстелете с ръце тестото. След това го разточете във формата на кръг и го прехвърлете в тава за пица, оформете ръб.
  2. Нарежете доматите на тънки филийки, може да ги обелите предварително. Ако искате да се улесните, може да използвате чери доматчета, които просто да разрежете на половинки.
  3. Нарежете гъбите на тънки филийки и ги запържете за кратко с капка мазнина в тиган. Отстранете семките на лютата чушка и я нарежете на тънки кръгчета. Настържете някакъв вид твърдо сирене- предлагаме да използвате пармезан или грана падано.
  4. Намажете тестото със сметана, върху нея разпределете настъргания кашкавал. Отгоре подредете домати и шунка. Най-отгоре разпределете лютата чушка и гъбите. Печете пицата в предварително загрята фурна на 230 градуса 10 минути или до добиване на златиста коричка.
  5. Преди сервиране овкусете със сол и черен пипер и поръсете с листа пресен босилек.