Тази лесна и бърза рецепта е перфектно решение за вкусно ястие в натоварените дни.
Необходими продукти:
- 4 пилешки гърди
- 2 скилидки чесън
- 1/4 ч.ч. каперси
- 1/4 ч.ч. брашно
- 80 мл. лимонов сок
- 1/2 ч.ч. бяло вино
- 4 с.л. масло
- 2 с.л. зехтин
- магданоз
Начин на приготвяне:
Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер. Потопете пилето в брашното, като изтръскате излишното.
Загрейте половината масло и зехтина в тиган. Добавете месото и гответе, докато покафенее от двете страни, около 3 минути на страна. Извадете и оставете настрана.
Добавете лимоновия сок, чесъна, бялото вино или бульон и каперсите в тигана. Разбъркайте и оставете да заври. Добавете пилето обратно в тигана и оставете да къкри няколко минути, така че да се задуши.
Извадете пилето в чиния за сервиране. Добавете останалото масло към соса. Подправете със сол и черен пипер. Сложете малко пресен нарязан магданоз и резени лимон.
Пилешките гърди се залива със соса и се сервират.
Време за приготвяне: 40 минути
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква