Тази лесна и бърза рецепта е перфектно решение за вкусно ястие в натоварените дни.

Необходими продукти:

  • 4 пилешки гърди
  • 2 скилидки чесън
  • 1/4 ч.ч. каперси
  • 1/4 ч.ч. брашно
  • 80 мл. лимонов сок
  • 1/2 ч.ч. бяло вино
  • 4 с.л. масло
  • 2 с.л. зехтин
  • магданоз

Начин на приготвяне:

Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер. Потопете пилето в брашното, като изтръскате излишното.

Загрейте половината масло и зехтина в тиган. Добавете месото и гответе, докато покафенее от двете страни, около 3 минути на страна. Извадете и оставете настрана.

Добавете лимоновия сок, чесъна, бялото вино или бульон и каперсите в тигана. Разбъркайте и оставете да заври. Добавете пилето обратно в тигана и оставете да къкри няколко минути, така че да се задуши.

Извадете пилето в чиния за сервиране. Добавете останалото масло към соса. Подправете със сол и черен пипер. Сложете малко пресен нарязан магданоз и резени лимон.

Пилешките гърди се залива със соса и се сервират.

Време за приготвяне: 40 минути